Práve hráme

13/07/2023

Skupina ľudí v Československu zabíjala Židov brutálnym spôsobom. S ľudským mäsom následne vo veľkom obchodovali


Všetko sa začalo v prvorepublikovom Československu v roku 1919 v meste Třebíč, v takzvanom Kohnovom mlyne. V budove, kde sa roky zhromažďovala najhoršia spodina mesta, navrátilci z frontu či utečenci židovského pôvodu. Pri riešení premlčanej vraždy dvojice bratov Polických, ktorých zabili ich susedia pre peniaze, sa jeden z účastníkov zločinu pod nátlakom polície priznal aj k ďalším vraždám. Na povrch vyšlo, že skupina ľudí roky zabíjala židovských prisťahovalcov. Tých následne porciovala a ich mäso predávala ľuďom trpiacim hladom s tým, že ide o psie mäso. V priebehu vyšetrovaní dokonca vyšla najavo aj možnosť, že sa s mäsom obetí aj vo veľkom obchodovalo. Třebíč bol vtedy dobovou tlačou ihneď označený za mesto kanibalov.

„Mäsiar muža zručne naporcioval presne tak, ako dobytok na zabíjačke. Sekerou a nožom oddelil končatiny, vypitval vnútornosti, vysekal kusy mäsa, svaloviny aj slaniny. Honza pri tej hrôze musel odísť z miestnosti, pretože by spadol z nôh. Na vojne videl všeličo, granátmi roztrhané telá, aj kamarátov, ktorých rozožral otrávený plyn. Ale nikdy predtým nevidel také chladnokrvné rezanie a štvrtenie ľudského tela, akoby to bola len potrava.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

CREDITS
Scenár: Michaela Materáková
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Hlas: Martin Kaprálik
Psychologička: Sylvia Dančiaková
Vizuálna grafika: Nikolas Kysela
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Nadácia Dobrý skutok