Práve hráme

28/03/2024

Kazateľ Daniel Pastirčák: Letná láska k pastierke ma priviedla k viere


Milujete inšpiratívne rozhovory, ktoré sa nekĺžu iba po povrchu? Máte radi aj nevšedné témy, ktoré vedia rozpútať spoločenskú debatu? Filip Jánošík Lehotský vám v podcaste Hľadá sa človečina priblíži rôzne príbehy. Vyspovedá aj známe osobnosti, ktoré porozprávajú neraz o osobných prehrách nad životom, o ľudskosti, o návratoch k zdravým medziľudským vzťahom, o stretnutiach so smrťou či o otázkach viery a hodnôt. Stačí byť spolu, otvorene sa rozprávať a počúvať sa – nech je ľudskosť virálna!

Rovnako ako samotná spoločenská hra čLOVEčina, aj podcast prináša množstvo zábavy a vtipných momentov, zároveň však ide do hĺbky, posúva hranice a núti poslucháčov premýšľať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Druhým hosťom je Daniel Pastirčák, ktorý je mostom intelektu medzi svetom ateizmu a viery. Oba tábory vie osloviť, oba tábory vie aj nahnevať. Daniel je však aj výtvarník, prozaik, poet a kazateľ, avšak ako on sám prezradil, toto označenie nemá rád, pretože nechce byť tým, ktorý niečo prikazuje alebo zakazuje.

S Filipom sa podelil o svoje skúsenosti zo zlyhania, aj radosti a taktiež prezradil, ako vieru kedysi opustil. Možno ste to ani nevedeli, no je úzko spätý s obľúbenou herečkou Táňou Pauhofovou, pretože je to jej svokor. Dokonca ich s manželom Jonatánom aj sobášil. Vypočujte si celý rozhovor, v ktorom sa dozviete:

  • Ako obrátil Tolkien na vieru autora Narnie a aké mali medzi sebou vzťahy
  • Prečo sa chcel oslobodiť a čo mu v puberte na viere prekážalo
  • Ako mu letná láska k pastierke zmenila pohľad na vieru a prečo mu táto situácia podrazila nohy
  • Aký má názor na sexualitu
  • Aký má vzťah s nevestou Táňou Pauhofovou
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: Archív Rádio Expres

Nadácia Dobrý skutok