Práve hráme

13/03/2024

Cestovateľ Marek Slobodník: Vďaka motorke za 5-tisíc korún mám spomienky na celý život


Svet slovenských podcastov z dielne Bauer Media Slovakia sa rozrástol o novinku s názvom Hľadá sa človečina, v ktorej moderátor Filip Jánošík Lehotský postupne vyspovedá mnohých inšpiratívnych hostí. „V dobe individualizmu, izolácie a privysokého životného tempa nás zahreje blízkosť človeka. Jeho autenticita, príbeh, osobné výhry aj prehry. V podcaste sa snažíme o návrat k medziľudským vzťahom a otvoreným rozhovorom. Nech je ľudskosť virálna,“ hovorí o novinke moderátor.

Rovnako ako samotná spoločenská hra čLOVEčina, aj podcast prináša množstvo zábavy a vtipných momentov, zároveň však ide do hĺbky, posúva hranice a núti poslucháčov premýšľať. Prvá epizóda s cestovateľom, dobrodruhom a milovníkom motoriek Marekom Slobodníkom je už dostupná, a tak si ju môžete vychutnať už teraz.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Náš prvý hosť pochádza z Banskej Bystrice a ako on sám hovorí, aj napriek tomu, že precestoval kusisko sveta, nevie si predstaviť, že by žil niekde inde, pretože je totálny Bystričan. „Banskú Bystricu milujem,“ priznal. Marek nielenže cestuje – o svojich zážitkoch chodieva aj hovoriť. Dokonca bol prezentovať aj na základnej škole. „Prezentovanie mám rád, pretože ma baví, keď sa ľudia bavia, a podľa spätnej väzby, ktorú dostávam, sa bavia,“ vysvetlil.

Reč bola, samozrejme, o jeho cestovaní. Zaspomínal si na to, ako mu s motorka za 5-tisíc korún zabezpečila zážitky na celý život. Môže sa zdať, že sadnúť si na starú motorku a precestovať svet je vlastne veľmi jednoduché. Ale skúsili by ste ísť na motorke z Indie na Slovensko? Vypočujte si rozhovor, v ktorom sa dozviete:

  • Ako skoro zomrel na Tenerife
  • Čo je pre neho najväčšia sloboda
  • Ako si predstavuje dôchodok
  • Aký je zaručený spôsob na spokojný život s manželkou
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podcast Hľadá sa človečina, ktorý pochádza z dielne Rádia Expres bude vychádzať každé dva týždne. Pozvanie do podcastu Hľadá sa človečina prijal aj známy básnik a kazateľ Daniel Pastirčák, ale aj divadelník a hudobník Martin Geišberg, takže sa máte na čo tešiť. Túto, ale aj nasledujúce epizódy nájdete na podmaz.sk alebo na YouTube kanáli Podmaz.

Zdroj náhľadovej fotografie: Archív Rádio Expres

Mobilné aplikácie Rádia Expres