Práve hráme

20/01/2022

9 znetvorených tiel rozhádzaných v snehu. Záhada študentskej expedície na Urale má až 75 verzií smrti


Píše sa rok 1959. V januári vyráža študentská turistická skupina do uralských hôr. Čaká ich takmer 300 kilometrová túra tajgou, na ktorej konci plánujú pokoriť horu Otorten. Postarší inštruktor, 8 chlapcov a 2 dievčatá. Nikomu ani len nenapadne, že skupinka zmizne zo sveta a nájdu sa len 4 rozložené a znetvorené telá, ktoré sa pochovali v uzavretých zinkových rakvách. Na mieste, kde za záhadných okolností turisti zahynuli, je dnes pamätník. Túto trasu v pietnej spomienke každoročne prejdú desiatky dobrodruhov. Čo sa v priesmyku stalo? Ani odtajnené vyšetrovacie zväzky, ani tajga totiž nevydali svoje tajomstvá. Teórie hovoria o mocnom Menkovi či útoku mimozemských bytostí.

„To čo som videl, sa ťažko opisuje“ spomína ujo Sláva. „Podobalo sa to na človeka, ale… človek nemá tri metre. Ani srsť. Menk vie dobre napodobniť  detský plač. Dobrí ľudia mu často skočia na lep. Ale má silu desiatich chlapov, jedným úderom roztrhne človeka.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. P.S.: Báť sa je povolené!

Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás bude sprevádzať herec Marek Majeský.

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Nadácia Dobrý skutok