Práve hráme

03/02/2022

Neuveriteľný príbeh poslednej upálenej bosorky z Írska. Uniesli skutočnú Bridget Cleary krvilačné víly?


V Írsku sa aj koncom 19. storočia miešalo kresťanstvo s vierou v nadprirodzené bytosti. Ako sa hovorilo: katolíci nosia na krku krížik, ale vo vrecku postavičku škriatka alebo víly.  Miestne legendy vravia, že víly sú ako ľudia, no sú neviditeľné. Krásne a láskavé, ale aj krvilačné a besné. Za istých okolností dokážu nadobudnúť podobu smrteľníkov. Vezmú dieťa a podhodia navlas rovnaké, no predsa iné. Unesú mladú ženu a podstrčia namiesto nej starú vílu. Nie je to nevinná hra. Fatálne dôsledky takejto výmeny ukazuje príbeh manželov Clearyovcov. Šokujúce detaily tohto prípadu svojho času zaplnili titulné stránky novín po celom svete.

„Prečo mi to čítate? Čo s tým mám spoločné? Nerozumiem, prečo ma polícia zatkla a prečo mi dokola kladiete nezmyselné otázky a oháňate sa akousi lekárskou správou. Tá mŕtva žena predsa nie je moja Bridget.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. P.S.: Báť sa je povolené!

Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás bude sprevádzať herec Marek Majeský.

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Nadácia Dobrý skutok