Práve hráme

17/02/2022

Život a smrť najmocnejšieho muža Ruska v 20. storočí: Rasputin svojimi predpoveďami, ktoré sa napĺňali pobláznil celý národ


Grigorij Jefimovič Novik, medzi Európanmi známi ako Rasputin, mal prvú víziu už ako 10 ročný. Príbehy hovoria, že mu na rameno sadol čierny havran, prostredníctvom ktorého mu Boh pošepol meno miestneho zlodeja. Vízia sa naplnila a malý Grigorij získal reputáciu čarodejníka a veštca. Ako dospieval, rástlo aj jeho postavenie a moc. Nebesky modré, prenikavé oči, vysoká, mohutná postava a dlhá čierna brada sa navždy vryli do pamätí každého jednotlivca, ktorý mu skrížil cestu.

Muži sa ho báli, ženy z neho padali na kolená, panovníci sa mu klaňali. Génius alebo šarlatán? Po tom, čo pred smrťou zachránil mladého cároviča, získal na ruskom cárskom dvore význame postavenie. Ľudia si o ňom šepkali, že je nesmrteľným mníchom. Vypočujte si fascinujúci príbeh života a smrti najmocnejšieho muža Ruska v 20. storočí, ktorý pobláznil celý národ. Mystik Rasputin dokonca predpovedal smrť cárskej rodiny. Veštba sa splnila, keď v júli 1918 celú cársku rodinu chladnokrvne postrieľali boľševici.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. P.S.: Báť sa je povolené!

Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás bude sprevádzať herec Marek Majeský.

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Mobilné aplikácie Rádia Expres