Práve hráme

31/10/2019

Poď si s nami zabehnúť Terchovský polmaratón! Vieš koľko Kriváňov je na Slovensku?


Strať sa s nami a spoznaj kúzelné a tajomné Slovensko!
Každý štvrtok ťa v našom podcaste prevedieme po najkrajších miestach našej krajiny.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V to ráno nás zobudilo jesenné polozubaté slnko a tichý spev vtáčikov. A už o dve hodiny sme stáli na štarte Terchovského polmaratónu. My, a s nami ďalších 400 nadšencov. Nepoznali sme trasu. Nevedeli sme, čo nás čaká.

Prvé kilometre nás zaviedli pomedzi Tiesňavy, popod kamenný Mních, Ťavu, Päť furmanov, Krokodíla, Jánošíkovu kolkáreň, Jánošíkovu posteľ a Organy. Pokračovali sme smerom k Štefanovej a úklonom hlavy pozdravili Veľký Rozustec. Opäť sme klesali do impozantnej Vrátnej, aby sme stúpali k hotelu Rozsutec a popod lanovku vedúcu do Snilovského sedla.

A potom sme si to zopakovali. Cestu nám ukazovali žlté popadané listy. A riečka Varínka s jej zurčiacimi minivodopádmi. Nad hlavami sa nám kľukatil „Zbojnícky chodník“, kde hniezdi orol skalný. Až sme sa vrátili späť do Terchovej.

„Ani ste sa nezadýchali“, hovorí nám mladík prezlečený za Jánošíka a vystrelí z pištole. Ak by sme si mali vybrať jediný región na Slovensku, vybrali by sme si Malú Fatru! My ten kraj proste milujeme!

Milujeme túlať sa rozprávkovou roklinou, Jánošíkovými Dierami, pomocou rebríkov, reťazí a lávok, sa vyšplhať až na dvoch skamenených bratov, Malý a Veľký Rozsutec. Milujeme stúpať a klesať po jednej z najkrajších hrebeňových trás na Slovensku, cez zaoblený Stoh, cez lány čučoriedok a malín až na Poludňový Grúň, cez  valiace sa kamene na Chleb, až do výšky 1.708 m na Veľký Kriváň. Kde vietor berie dych a slová z úst. Kde výhľady sú nekonečné. Poďte sa tam s nami pozrieť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Všetky časti podcastu Výlety po Slovensku s One2We
Mobilné aplikácie Rádia Expres