Práve hráme

16/04/2024

Aké je to šialene trpieť uväznený v čase a priestore? Mladý Američan na to prišiel pri svojej prvej ceste na Slovensko


Nekonečný riečny labyrint, v ktorom sa zastavil čas. Aj takto sa dá opísať delta Dunaja – druhý najväčší vodný ekosystém v Európe, ktorý neustále mení svoj vzhľad. Orientácia je tu preto náročná a ak človek nemá mapu či skúseného vodáka, môže veľmi ľahko zablúdiť.

Takýto osud postretol aj 26-ročného Američana Marka, ktorý na Slovensko prišiel spoznať svoje korene. Výlet do obce Bodíky ležiacej pár kilometrov severne od Gabčíkovskej priehrady mu navždy zmenil život.

„Mark pomaly štvornožky vyjde zo stanu, aby to skontroloval. Tam od údivu stratí dych. Oheň v ohnisku horí, dokonca ešte jasnejšie ako predtým. Plameň plápolá, ohnisko je plné suchého dreva. Od strachu sa mu klepú zuby, ruky má úplne ľadové. Načiahne dlane k ohňu, ale zisťuje, že z neho nesála žiadne teplo. Pomaly vkladá do jasného plameňa celú ruku, ale cíti iba chlad. A vtedy to zas začuje: šum a kvílenie, zlovestná pieseň. Obzrie sa okolo seba, odkiaľ ten zvuk vlastne ide.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vypočujte si epizódu Tajomná delta z tretej série najúspešnejšieho slovenského mystery podcastu – Nezhasínaj!. Priblíži vám príbeh mladého muža, ktorého oklamala vlastná myseľ a príbeh o spievajúcich vŕbach.

Príbehmi hrôzy, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika, vás bude i naďalej sprevádzať herec Marek Majeský. Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

PS: Báť sa je povolené!

CREDITS:
Scenár: Štefan Timko
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Hlas: Marek Majeský
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová
Vizuálna grafika: Nikolas Kysela

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!

Zdroj náhľadovej fotografie: Archív Rádio Expres

Nadácia Dobrý skutok