Práve hráme

07/02/2024

Kávový majster sveta Rasty Kasár: Úspechy, ktoré som dosiahol, som nedosiahol sám, ale s tímom


Rasty Kasár získal kávový majstrovský titul v roku 2023 na Taiwane  

Rastislav Rasty Kasár pochádza z Banskej Bystrice. Po strednej škole odišiel do Londýna, kde pracoval v sklade s knihami, a potom ho prijali do jedného z najprestížnejších barov American baru v hoteli SAVOY v Londýne. Práve o tomto období hovorí ako o inšpirácii a tréningoch so skvelými slovenskými a svetovými barmanmi Erikom Lorinczom a Martinom Hudákom. Rasty pracoval aj v Scarfes Bare v hoteli Rosewood s Martinom Šiškom či v Erikovom londýnskom bare Kwānt. Rasty tvrdo pracoval, začal sa zaujímať viac o kávu a kávové kokteily a v roku 2022 vyhral v Londýne Coffee Masters, čo sa považuje za kávovú olympiádu a vyhral aj súťaž Coffee in Good Spirits, kde sa stal národným majstrom vo Veľkej Británii. V roku 2023 reprezentoval Spojené Kráľovstvo na súťaži v Taipei na Taiwane, kde sa stal majstrom sveta v tejto disciplíne.

Na Slovensku môžeme byť hrdí na ľudí, ktorí pracujú vo svetovom gastre. Rasty je príkladom toho, že keď sa obklopíte profesionálmi a máte chuť a vytrvalosť pracovať na sebe, dosiahnete veľké úspechy. Rasty ale počas celého rozhovoru nehovoril o úspechoch ako o svojich, ale že ide o úspech celého tímu, ktorý mu pomáhal s prípravami.

V rozhovore sa rozprávame aj o živote v Londýne a vytrvalosti, ale aj o malej a útulnej londýnskej kaviarni, v ktorej sme nahrávali rozhovor.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok