Práve hráme

13/04/2023

Pozabíjal a skonzumoval desiatky ľudí. Toto je najhrôzostrašnejší prípad kanibalizmu, ktorý bol kedy zdokumentovaný


Kanadský Edmonton bol koncom 19. storočia relatívne pokojným miestom, kde najhorším, čo sa mohlo stať, boli opilecké výtržnosti a drobné krádeže. Nikomu z miestnych by nenapadlo, že práve tu sa odohrá najhrôzostrašnejší prípad kanibalizmu, ktorý bol kedy zdokumentovaný. Útočiť mal netvor, ktorého miestni poznali z indiánskych rozprávok na strašenie detí – Windigo. Obor s mohutným parožím, jeleními nohami a telom v hnilobnom rozklade mal pozabíjať a skonzumovať desiatky ľudí. Za obeť mu padli muži, ženy a taktiež deti. Dnes sa existencia démona spolu s tradičným životom pôvodných obyvateľov kanadského severu už pomaly vytráca. No mýty predávané z generácie na generáciu naďalej hovoria o tom, že démonický kanibal je nesmrteľný a v hlbinách kanadskej divočiny čaká na svoj návrat k tým, ktorých miluje najviac. K ľuďom.

Postaví sa na zadné a vykročí z tieňa stromu. Mesačné svetlo osvieti obra s mohutným parožím a jeleními nohami. Svaly na celom tele má zhnité a potrhané, vznáša sa nad nimi odporný pach rozkladu a smrti. Z kostí rebier v cároch visia kusy skazeného mäsa. Na bruchu mu cez potrhanú kožu presvitajú slizké črevá prelezené tučnými červami. A táto desivá bytosť upiera svoje drobné zlé oči priamo naňho. Z rozďavenej papule, ktorá vyzerá ako vyhryznutá diera, jej tečú krvavé sliny. Tvor žerie vlastné pery, prežúva ich a prehĺta.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vypočujte si epizódu z novej série najúspešnejšieho slovenského mystery podcastu – Nezhasínaj!, ktorý vám priblíži príbeh najhrôzostrašnejšieho zdokumentovaného prípadu posadnutia démonom, ktorý sa odohral v Kanade, pričom hlavnú rolu v tom mal neutíchajúci hlad strašného démona Windiga.

Príbehmi hrôzy, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika, vás bude i naďalej sprevádzať herec Marek Majeský. Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. PS: Báť sa je povolené!

CREDITS:
Scenár: Michaela Materáková
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Vizuálna grafika: Nikolas Kysela
Hlas: Marek Majeský
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Mobilné aplikácie Rádia Expres