Práve hráme

23/11/2023

Klamal, okrádal a brutálne vraždil. Sadistický sobášny podvodník ženy dokázal dokonale okúzliť. Mnohé za to zaplatili životom


Hugo Schenk bol vysoký, príťažlivý a dobre vychovaný muž. Narodil sa do slušnej a dobre situovanej rodiny. Hovoril plynule niekoľkými jazykmi a choval sa ako dokonalý gentleman. Aj z tohto dôvodu sa mu roky darilo v sobášnych podvodoch. Avšak, naivné a vydajachtivé ženy začal vraždiť.

Všetky noviny v monarchii po tomto prípade zverejňovali upozornenia, aby mladé chudobné slúžky nedôverovali mužom, ktorí ich oslovia na inzerát a pýtajú si peniaze. Ale spoločenský tlak na to, aby sa ženy vydali, vháňal obete do rúk sobášnych podvodníkov aj naďalej. Stigma starej dievky bola tak silná, že niektoré riskovali radšej smrť, než by mali zostať na ocot.

„Hugo pokračuje vo svojom vražednom ťažení. Priam nenásytne. Podáva si inzeráty, sonduje, či sa mu oplatí dievča zabiť, alebo iba olúpiť. Pripravuje sa na ďalšiu vraždu. A vtedy natrafí na inzerát istej Rosy Ferenczy, slúžky s veľkými úsporami, ktorá mu zhltne každé slovo. Modus operandi má už jasný –  vytiahne ju do hostinca, nasľubuje, že sa idú do Prešporka vziať, zavraždi a zneužije ju na brehu Dunaja. Lenže netuší, že kruh jeho strašných výčinov sa onedlho uzavrie.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

CREDITS:
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Hlas: Martin Kaprálik
Psychologička: Sylvia Dančiaková
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Nadácia Dobrý skutok