Práve hráme

26/06/2023

Bystrík si na narodeniny daroval hudobný darček – letnú pieseň Ako ťa mám rád, ktorú sprevádza svieži klip


Svieža pieseň Ako ťa mám rád má moderný aranžmán a každý, kto ju počúva, si musí podupávať nohou. Za novou skladbou, ktorú môžeme považovať za pesničku leta, stojí Bystrík a vznikla v jeho trnavskom štúdiu, konkrétne v kreatívnej spoločnosti Nefkus. Na nahrávanie si spevák a skladateľ prizval šikovného mladého muzikanta a producenta Ľuboša Mazáka.

„Robí sa mi s ním naozaj veľmi dobre. Rozumieme si hudobne aj ľudsky. Čokoľvek pripomienkujem alebo idem zmeniť, on už to dopredu vie. Máme veľmi spoločné cítenie hudby aj zmýšľanie, a preto to funguje. Je naozaj dobrý v tom, čo robí a verím, že spolu nahráme krásny album. Spolupracujeme aj s výborným hudobníkom a basgitaristom Jurajom Adamom. Je taký náš hudobný dozor a poradný hlas,“ prezradil Bystrík.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Videoklip sme chceli poňať v takom letnom farebnom duchu, je hravý a zábavný. Fotenie na obal albumu a aj klip sa nesú v pastelovej farebnej nálade. Režisér vymyslel celý koncept a jeho nápad bol aj zakomponovať do klipu dievča, ktoré mi bude robiť garde. A tou je naša kamarátka Kristína Kurovská, ktorá videoklipu dodáva šťavu,“ hovorí s úsmevom sympatický spevák.

Textami na novom albume prispela aj Zuzana Smatanová

Ako ťa mám rád je prvým singlom z nového siedmeho autorského albumu, ktorý Bystrík aktuálne nahráva. Všetky piesne zložil Bystrík, niektoré texty napísali aj iní textári, napríklad Vlado Krausz či Zuzana Smatanová.

„Z nahrávania nového albumu mám naozaj dobrý pocit. S producentom Ľubošom Mazákom skvelo spolupracujeme. Viacero pesničiek je moderno-tanečno-popových. Ale sú tam aj skladby vážnejšie a aj také, ktoré majú trochu iný žáner. Trochu sme s týmto albumom vyšli z našej komfortnej zóny a uvidíme, ako ho naši poslucháči prijmú. Na albume po prvýkrát spolupracuje autorsky aj moja kapela, z čoho mám veľkú radosť, pretože chalani sú veľmi šikovní,“ uzatvára Bystrík.

Bystrík sa hudbe aktívne venuje od osemnástich rokov. Talentovaný Trnavčan zvíťazil v roku 2005 v prestížnej autorskej súťaži Coca-Cola Popstar a dostal tak príležitosť vydať debutový album. Dnes ich má na konte šesť a aktuálne pripravuje siedmy. Bystrík album dokončí počas leta a oficiálne ho uvedie do života v septembri.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Street Production / Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres