Práve hráme

03/07/2023

Kapela Kiss My Ex! vydáva letný tanečný singel Teach Me Love


Slovenská kapela Kiss My Ex! prichádza na hudobnú scénu s novou pesničkou. Tá nesie názov Teach Me Love a je inšpirovaná motívmi slovenskej ľudovej pesničky Večar je, večar je. Novinka je súčasťou pripravovaného albumu, na ktorom kapela momentálne pracuje.

„Základ nášho najnovšieho singla Teach Me Love je slovenská ľudová pieseň Večar je, večar je. Je to príbeh dievčaťa, ktoré čaká na svojho milého, ktorý však nepríde ani ten večer, ani ten ďalší a vlastne nepríde už nikdy. Od prvej slohy sme však príbeh zobrali do vlastných rúk a dali mu šťastný koniec. V pozadí skladby celý čas znie zosamplovaný motív tejto ľudovky, ktorý vytvára celkovú náladu a je neuveriteľné akú energiu v sebe skrývajú staré slovenské piesne,“ hovorí gitarista z kapely Peter Klema.
(dodáva gitarista kapely Peter Klema)

Ku novinke vznikol aj unikátny videoklip, natáčaný na jeden záber s využitím kamerových a optických trikov

Kapela sa na margo videoklipu vyjadrila nasledovne: „Vybrali sme si krásny fotogenický priestor v Košiciach. Celý príbeh klipu je vyrozprávaný formou tanečnej choreografie, ktorá nás zároveň prevedie celou budovou od prízemia až po najvyššie poschodie. Hoci video na jeden záber je super, čo sa týka editácie, o to dôslednejšie sme sa pripravovali na každú sekundu klipu.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Keďže skladba Teach Me Love odkazuje na slovenskú ľudovú pieseň z okolia Parchovian, v klipe sa objaví aj parchoviansky kroj. Aj pri tomto klipe zostala kapela verná svojej tradícii a celý ich outfit bol zložený z použitého a recyklovaného oblečenia.

Skladby Waves a Dance With Me okrem toho, že rotujú v slovenskom rádiovom éteri, sa po výbere poroty (Dua Lipa, Adele, Mike Shinoda, Chris Martin a iní) a najväčších svetových vydavateľstiev dostali sa do semifinále celosvetovej pesničkárskej súťaže International Songwriting Competition v obrovskej konkurencii z celého sveta.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres