Práve hráme

19/07/2017

Slovák Jakub Křivan sa v Rakúsku zaoberá vplyvom emócií pri investovaní


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Jakub Křivan, basketbalista a obchodný riaditeľ C-Quadrat

Jakub Křivan pochádza z Bratislavy. Už 12 rokov žije v Rakúsku, kde pracuje vo Viedni ako obchodný riaditeľ pre jednu z najväčších lokálnych správcov aktív. Prácu s financiami ale vôbec neplánoval. Keď mal 15 rokov, odišiel do Spojených štátov. Študoval, hral basketbal, tenis aj americký futbal. Po 4 rokoch v USA sa však chcel vrátiť na Slovensko, a tak aj urobil. Chvíľu učil v jazykovej škole angličtinu a nemčinu, a potom prišla ponuka z Rakúska.

Začiatky boli síce ťažké, ale keď si správne zmanažujete svoj čas a určíte si priority, tak sa to dá. Práve Jakub popri pracovnom živote s investíciami hrá 10 rokov v rakúskom basketbalovom klube Bruck an der Leitha. Čo sa týka financií, Jakub Křivan hovorí, že peniaze nás nerobia šťastnými, ale upokojujú nás. Treba ale dávať pozor pri investovaní na emócie. Pretože každé naše rozhodnutie, ktoré robíme, tak je poháňané našimi emóciami, dvojnásobne to platí pri financiách.

Foto: Archív Jakub Křivan

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok