Práve hráme

19/03/2024

Skupina HEX získala prestížne ocenenie Krištáľové krídlo


Po druhý raz nominovaná slovenská skupina HEX sa stala laureátom významného ocenenia Krištáľové krídlo v kategórii Populárna hudba za rok 2023. Počas sobotného gala večera, ktorý sa konal v Slovenskom národnom divadle, si kapela prevzala hodnotný umelecký artefakt, ktorý sa rozhodla venovať ľuďom pracujúcim v kultúre a predovšetkým v hudbe.

„Veľmi sa tešíme, že sme dostali toto ocenenie po druhej nominácii. Skutočne, keď sa človek pozerá na tento večer, tak si musí povedať, že ľudia, ktorí toto ocenenie dostali, sú naozaj výnimoční a niečo na Slovensku, a dokonca aj mimo neho, dokázali. Z tohto aspektu je to ocenenie pre nás fantastické, lebo sme sa ocitli v spoločnosti výnimočných, a to poteší každého,“ dodáva gitarista kapely Martin Žúži. Kapela vo svojej ďakovnej reči vyzdvihla nádej vo vzájomné porozumenie a lásku v našej spoločnosti, na čo pekne nadväzuje názov ich najnovšieho albumu Kde je tu láska?

„Kapela HEX si za tie roky prešla množstvom situácií, veľa ich bolo krásnych, ale mali sme aj smutné obdobia. To, čo nás naozaj drží už toľko rokov na scéne, je láska k hudbe, máme fantastických fanúšikov a sme nesmierne radi, že aj odborná porota, v ktorej sú ľudia, ktorých si vážime, ocenila to, čo sme za posledné obdobie urobili. Ďakujeme ešte raz a tešíme sa na leto na koncertných pódiách,“ dodáva za kapelu manažér a basgitarista Tomáš YXO Dohňanský. Skupinu HEX tento rok čaká množstvo letných koncertov po celom Slovensku. Kapela sa v týchto dňoch pripravuje na natáčanie nového videoklipu k ich ďalšiemu singlu z nového albumu. Chalani prezradila aj to, že v roku 2025 chystajú pre svojich fanúšikov niečo výnimočné.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres