Práve hráme

25/04/2022

Hexáci vyrazili na turné a zároveň vychádzajú reedície ich albumov Ultrapop a Supermarket


Fanúšikovia slovenskej skupiny HEX, pozor! Vydavateľstvo OPUS prichádza s ďalšími dvoma reedíciami albumov. Minulý rok vyšli na vinyle a CD reedície albumov Ježiš Kristus nosí krátke nohavice a Abrakadabra a tento raz prichádzajú s albumami Ultrapop a Supermarket!

Ultrapop je ich štvrtý štúdiový album, ktorý skupina nahrala ešte v roku 1997 a ide o typicky vyzretý HEX s originálnou a ľahko rozoznateľnou hudobno-textovou poetikou. Spomínaný album nahrávali ešte v klasickej zostave, ktorá sa skladala z Ďuďa, Yxa, Fefeho a Tybykeho a nájdeš na ňom hity ako Vetroň, Som on (snežný pluh), ale aj pieseň Maťo a Linda.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„ULTRAPOP bol pre nás ďalším zlomovým albumom. Po treťom albume, kde sa celkom nenaplnili očakávania nášho vtedajšieho vydavateľa, nám nepredĺžili zmluvu, ostali sme bez kontraktu a premýšľali sme, čo ďalej. V hre bolo aj to, že kapela skončí, no nakoniec sme si povedali, že hudbu začneme robiť tak, ako príde,“ povedal Tomáš YXO Dohňanský.

Keď nahrávali album, na Slovensku končila vlna danceflooru, a tak poskytli rádiám singel, ktorý bol okamžite jedným z najhranejších. „Začali nám pribúdať koncerty a ozvali sa opäť veľké vydavateľstvá. V tejto nálade sme robili ďalšie pesničky, až v roku 1997 vyšiel album ULTRAPOP, na ktorom sa objavili úspešné skladby. Platňa získala tzv. Slovenskú Grammy – cenu ZAI v kategórii album roka 1997, čomu sme sa nesmierne tešili. Pribúdali postupne fanúšikovia a my sme sa začali venovať hudbe profesionálne, čo bol náš sen. Dodnes hrávame na koncertoch viacero pesničiek z tohto albumu,“ dodal.

Po spomínanom albume vydali ďalší štúdiový album Supermarket, ktorý vyšiel v roku 1999. Tento album je mimoriadne pestrý, skupina sa na ňom inšpirovala mnohými hudobnými štýlmi od rock and rollu cez ska, technopop, punk až po rockovú baladu, avšak vždy vo svojom osobitom prevedení.

Skupina 20. apríla odštartovala turné – pozri, kde všade ich môžeš zastihnúť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: tlačová správa / Warner Music
Zdroj titulnej fotky: tlačová správa / Warner Music 

Mobilné aplikácie Rádia Expres