Práve hráme

22/09/2023

Robbie Williams chystá výnimočné vystúpenie. Bude mimo nášho skutočného sveta


Spevák Robbie Williams sa dohodol na spolupráci s metaverse platformou LightCycle a chystá 3D vystúpenie v tomto virtuálnom svete. Bude to jeho debut v tomto prostredí pri príležitosti 25. výročia, ktorý sa uskutoční ku koncu tohto roka. Podľa portálu contactmusic.com sa prvá ukážka koncertu verejnosti naskytne 26. a 27. septembra počas náhľadu LightCycle na EDGE Global Web3 a AI Investment Summit v Hong Kongu na AsiaWorld-Expo. O celom oficiálnom vystúpení budú ešte zverejnené ďalšie informácie.

„Zostať v kontakte s mojimi fanúšikmi bolo pre mňa vždy dôležité. Priestor Web3 ma fascinuje – je plný kreativity a ohromujúceho potenciálu. Je to tiež veľký trh pre objavovanie hudby. Ako umelec stále hľadám spôsoby, akými sa posuniem dopredu, takže toto je skvelý ďalší krok v tejto ceste. Talentovaný tím developérov v LightCycle spravili úžasnú robotu a teším sa, až uvidím, ako to celé ožije v plnej 3D kráse,“ vyjadril sa k tejto spolupráci Robbie Williams, autor hitov Angels či Candy.

Robbie vydal pieseň s klasickými prvkami, ktoré skomponovala AI

Druhá strana, ktorú zastúpila Sara Ezen, generálna riaditeľka LightCycle, povedala na adresu speváka, že má verných a vášnivých fanúšikov, informuje ďalej spomínaný portál. „Veríme, že vďaka našej jedinečnej technológii im môžeme priniesť mimoriadne vylepšené prostredie a fanúšikovský zážitok. Koncert je skutočne niečo výnimočné a sme nadšení, že mu môžeme poskytnúť domov v LightCycle, aby si jeho noví aj starí fanúšikovia mohli vychutnať interakciu a zapojenie na novej úrovni. Tešíme sa na to, kam až sa nám to podarí dotiahnuť,“ uzavrela Sara Ezen.

Podnetom na túto spoluprácu bolo to, keď sa do vôd umelej inteligencie dostal spevák s piesňou Angels (Beethoven AI), čo je mix skladby Angels a Nedokončenej 10. symfónie tohto nemeckého skladateľa a klaviristu. Jej klasické prvky však skomponovala umelá inteligencia. Vypočuj si to!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: YouTube

Nadácia Dobrý skutok