Práve hráme

15/03/2017

Slovenský tanečník a choreograf Lukáš Timulak spojil tanec, operu a vedu do jedného filmu


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Lukáš Timulak, tanečník a choreograf

Lukáš Timulak sa narodil v Snine. Keď mal 10 rokov odišiel študovať do Bratislavy. Dostal sa na tanečné konzervatórium Evy Jaczovej. Aj keď odišiel z domu do veľkého mesta veľmi skoro, stále vedel, že robí to, čo ho baví. Vôbec netušil, že to bude jeho povolanie a bude sa tancom živiť. Počas školy v Bratislave študoval zároveň na Akadémii klasického tanca v Monte Carlo, kde potom tancoval ďalšie tri roky. V roku 2000 prišiel do Holandska, kde sa dostal do svetoznámeho Nederlands Dans Theater v Haagu. Po čase začal pripravovať aj vlastné choreografie a momentálne je na voľnej nohe.

Prednedávnom vznikol geniálny a ambiciózny projekt SYMMETRY, v ktorom spojil tanec, operu a vedu. Lukáš Timulak momentálne pracuje na ďalších svojich projektoch. S ďalším Slovákom v zahraničí v Holandsku, grafickým dizajnérom a typografom Petrom Biľakom založili nadáciu – Make Move Think, v ktorej chcú dokumentovať spoločnú prácu a projekty a spolupracovať s ďalšími umelcami a odborníkmi.

Foto: Archív Lukáš Timulak
Profil foto: Rahi Rezvani

www.timulak.com

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok