Práve hráme

22/03/2017

Slovenka Jana Mastiľáková-Hladová rozhoduje o zmenách vo vysielaní BBC v Londýne


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Jana Mastiľáková-Hladová, change manažérka v BBC

Jana Mastiľáková-Hladová pochádza z obce Soľ, v okrese Vranov nad Topľou. Prvýkrát odišla zo Slovenska pred 16 rokmi. Starala sa o deti, pracovala v reštaurácii aj ako letuška. Po večeroch študovala angličtinu, až raz, pred 10 rokmi, sa jej ozvali z BBC. Janka tam začínala na recepcii, ale vedela, že sa chce posunúť ďalej. Už o dva roky pracovala ako koordinátorka vysielania a teraz pracuje ako change manažérka. Čiže, ak má BBC výpadok vysielania, alebo ak chcú čokoľvek meniť v štúdiu, tak práve Janka je tá osoba, ktorá zohľadní, či to môžu alebo nemôžu urobiť, alebo kedy to môžu urobiť.

Napríklad v pondelky majú vždy veľký míting, kde celé oddelenie hovorí o zmenách v BBC a Janka má posledné slovo, kedy povie, že áno, môže sa tá práca robiť alebo nie, nemôže. So Slovenkou Jankou sme sa stretli osobne, priamo v budove BBC v Londýne. Poviem Vám, že u dávno som nemala také zimomriavky z nejakého miesta, a budova BBC v Londýne nie je len také hocijaké miesto…bolo to skvelé a ja som sa tešila ako malé decko. ĎAKUJEM!

Nedávno sa do BBC dostala skupinka 5 chalanov, ktorí vtrhli aj do hlavných štúdií

Foto: Archív Jana Mastiľáková-Hladová a Oli Džupinková

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok