Práve hráme

08/02/2024

Jana Kirschner má novú pieseň Delia nás


Slovenská speváčka Jana Kirschner vydala ďalšiu pieseň z očakávaného albumu Obyčajnosti. Pieseň nesie názov Delia nás, na ktorého čerpala inšpiráciu z vlastnej rodiny. Reflektuje v nej pocit rozdelenia, nielen doma, ale aj vo svete.

Hudbu a text k piesni pripravila samotná Jana Kirschner a producentom bol Eddie Stevens.

„Pieseň Delia nás vznikla veľmi spontánne bez akejkoľvek prípravy alebo plánu. Jeden večer som si vzala gitaru a začala rovno spievať text. Všetko to vzniklo v reálnom čase, ani som sa nestihla zamyslieť nad tým, o čom pesnička vlastne bude. Nie je to typický singel, veľmi dobre si uvedomujem, že ani rádiový hit. No všetko má svoj čas a ja som zacítila, že práve teraz prišiel okamih pustiť túto pesničku do sveta,“ priblížila proces skladania Jana.

Videoklip piesne si speváčka režírovala sama a kameramanom bol talentovaný mladý kameraman James Lahaise.

O natáčaní klipu prezradila: „Točili sme v Londýne, kde sa  stále niečo deje, všetko sa hýbe, presúva, beží, stretávajú sa tu cesty, ľudia, kultúry aj národy. Žijú tu stovky etnických skupín, hovorí sa tu rôznymi jazykmi a aj napriek tomu, že sa Londýn môže zdať ako Babylon, dokážeme spolu existovať. Samozrejme to chce obrovskú dávku, porozumenia a tolerancie a nie vždy to je bez problémov. Videoklip som režírovala síce ja, ale ako režisérka sa nevidím. Len interpretujem obrázky, ktoré mám v hlave  a snažím sa, aby to ľudí zaujalo.“

Album Obyčajnosti vyjde v marci a v apríli k nemu odštartuje československé koncertné turné Obyčajnosti 2024.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: Ondřej 

Mobilné aplikácie Rádia Expres