Práve hráme

21/03/2024

Jana Kirschner: Partner ma stiahol naspäť na Zem, keď som si myslela, že som veľká hviezda


Fanúšikovia Jany Kirschner sa dočkali. Stálica domácej hudobnej scény vydala nový album s názvom Obyčajnosti, ktorý jej v stredu 20. marca pokrstil Matúš Vallo zo skupiny Para. Jana počas rozhovoru, ale aj samotného krstu, neskrývala nadšenie. Opýtali sme sa jej, aký mala z albumu pocit, keď si vypočula jeho finálnu podobu…

Pilotný singel Struny mal premiéru spolu s videoklipom ešte v polovici januára tohto roku. Ako už speváčka prezradila skôr, v skladbe je počuť vplyv hip-hopu z 90. rokov, ale aj ľudových skladieb, ktoré sama kedysi spievala. Ešte pred oficiálnym vydaním albumu sa k fanúšikom dostala aj skladba Delia nás, ktorá síce neznie tak „rádiovo“ ako Struny, jej posolstvo je však mimoriadne silné.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Kým oficiálne video k Strunám vznikalo v speváčkinom rodnom Martine, videoklip k pesničke nakrúcala v Londýne, kde aktuálne žije. Zaujímalo nás, aké anglické obyčajnosti ju naučil partner Eddie Stevens, ale aj to, akým slovenským obyčajnostiam ho zasa priučila ona.

Eddie Stevens je uznávaný britský hudobník a producent, ktorý je podpísaný aj pod albumami Krajina rovina či Moruša: Biela a Moruša: Čierna, zároveň je otcom Janiných dvoch dcér. Ako si Jana spomína na svoje začiatky a čo by dnes poradila svojmu mladšiemu ja?

Jana Kirschner predstaví nový album na jarnom turné v Čechách a na Slovensku. Turné, ktoré nesie názov Obyčajnosti, štartuje už 3. apríla v Banskej Bystrici.

Zdroj náhľadovej fotografie: Viktor Cicko

Mobilné aplikácie Rádia Expres