Práve hráme

16/08/2023

Letný hit od Polemicu má svoj oficiálny videoklip. Zahral si v ňom aj Lasky z Pary!


Kapela Polemic miluje leto, čo dokázali aj ich letnou piesňou Plážová, ktorú naspievali spolu s Tomášom „Laskym“ Šedivým zo skupiny Para. Po novom pieseň doplnil aj oficiálny videoklip, ktorý režíroval Braňo Špaček a účinkuje v ňom aj samotný Lasky. Objaví sa tam aj slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Silvia Solymosyová.

Klip sa natáčal na Zlatých Pieskoch, no hudobné nástroje v ňom nehľadaj. Tie vymenili za palacinkáreň na kolesách, kde aj palacinky skutočne vyrábali Mickey a Peter Šandor a dokopy sa im ich podarilo spraviť 50-60. Nenechali si ich však pre seba, ale rozdali ich zadarmo okoloidúcim či ľuďom, ktorí sa práve kúpali vo vode. Okrem Zlatých Pieskov sa klip natáčal aj na kúpaliskách Delfín a Tehelné pole, kde sa k projektu pripojili aj Lasky a vynikajúca akvabela Silvia Solymosyová s priateľmi.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vytvorili vlastný nápoj Limopivo

Okrem toho si chalani vymysleli aj svoj vlastný nápoj s názvom Limopivo. Po jeho ochutnaní sa reakcie ľudí líšili. „V scenári úloha znela, aby sme vymysleli špeciálny nápoj z lacných surovín tak, aby sa tváril ako originálny miešaný drink, a „predávať“ ho náhodným okoloidúcim. V klipe svoju úlohu splnil, dokonca niektorým ľuďom aj reálne chutil, ale mne absolútne nie. Pivo plus pomarančový džús a kyselka je príšerná kombinácia. Ešte šťastie, že v šatni pred koncertom máme oveľa chutnejšie nápoje,“ pousmial sa Peter „Petko“ Opet.

Režisér videoklipu Braňo Špaček priblížil tvorbu tohto špeciálneho letného nápoja: „Tento nápoj vznikol tak, že som ako rekvizitu pre scénku, kde chalani namiešajú „svoj vlastný letný drink“, doniesol to najlacnejšie pivo v plastovej fľaši a najlacnejšiu žltú malinovku rovnako v plastovej fľaši plus dve krabičky kyseliny citrónovej v prášku. Chalani tomu dali svoj obchodný názov Limopivo. Chutilo to ako trochu kyslejšie ochutené nealko pivo“.

„Pri vyrábaní videoklipu na pesničku ma zaujímajú iba dve veci – formálne, či to má v sebe rytmus a náladu tej skladby a obsahovo, či to je ľudsky prirodzené,“ priblížil svoj prístup k práci Braňo. Bola to jeho prvá spolupráca s kapelou Polemic, ktorá ňou však bola nadšená: „Točilo sa na zemi, vo vode, pod vodou aj vo vzduchu. S výsledkom sme veľmi spokojní“.

Pieseň dostane aj fanúšikovskú verziu videoklipu

Aj keď má pieseň svoj oficiálny videoklip, stále prebieha výzva, ktorú skupina Polemic zverejnila na začiatku leta. Ľudia v nej majú zaslať krátke videá momentov s heštegmi #leteojekrasne a #letojestrasne„Táto výzva je stále aktuálna. Baví nás sledovať, ako si naši fanúšikovia užívajú leto. A preto, ak máte nejaké bláznivé video, ktoré zachytáva atmosféru tých vašich letných dní, pošlite nám ho na náš Instagram @polemicska. Budeme sa tešiť. Užívajte ešte zvyšok leta a nezabudnite: Lepšie je vyzliekať sa, ako obliekať!,“ odkazuje skupina.

Pieseň Plážová bude mať teda okrem lyrics videa a oficiálneho videoklipu aj špeciálnu instagramovú verziu od fanúšikov, ktorá vyjde po lete. Pozri si zatiaľ oficiálny klip!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: YouTube

Nadácia Dobrý skutok