Práve hráme

31/07/2023

Bruise & Old School Brothers a Barbora Švidraňová majú spoločnú novinku!


I Just Can’t Stop Dancing je tanečná novinka od Bruise & Old School Brothers, ktorí sa pri jej tvorbe spojili so speváčkou a herečkou Barborou Švidraňovou. Ich srdcovkami spomedzi žánrov sú hip hop a break dance, ktoré vznikli v americkom Veľkom JablkuNew Yorku, a tak akoby symbolicky natočili vidoklip k tejto piesne práve tu! „Vzhliadali sme k skupine Rock Steady Crew, ktorá bola prvou break dance skupinou na svete, ktorí spievali aj točili tanečné videoklipy. Keďže sme break dance skupina, ktorá vyrastala na hip hope a dodnes ním žijeme, tak NY bolo jednoznačné rozhodnutie,“ vyjadril sa líder skupiny Bruise, vlastným menom Miroslav Žilka.

Bruise si tiež zaspomínal na to, čo ho viedlo k rapu a tancu: „Prvý impulz k rapu aj tancu bol DJ Bobo v r 1994. Vtedy som si písal jeho rapové texty, aj keď som vôbec nevedel po anglicky, čiže ako som počul, tak som si ich aj písal a následne rapoval. Neskôr som sa angličtinu naučil a vždy som si rád len tak pre seba rapoval jeho skladby. Potom moja cesta išla tanečným smerom a ďalší vážny impulz prišiel minulý rok pri príprave televízneho čísla s našou young generation, kde som zložil krátku rap slohu. Prišli skvelé ohlasy, a tak som si povedal, že zložím celý song. A podarilo sa“. Vypočuj si túto rytmickú novinku!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pieseň je už aj oficiálne pokrstená

Pieseň vyproduktovali producenti a hudobníci Martin Šrámek a Matej Mikloš v Littlebeat štúdiu. Zvolili žáner New Jack Swing 90´s, ktorý dokonalo doplnila svojimi skvelými vokálmi Barbora Švidraňová. Videoprodukciu mal na starosti Pierre Lexis, ktorý trefne vystihol tanečnú a energickú atmosféru skladby. Spoluprácu s ním si pochvaloval aj sám Bruise: „Pierre je veľmi šikovný a talentovaný chalan. Sadli sme si hneď na prvom stretnutí. Má dobré nápady. Za kamerou je akčný a post produkciu má na vysokej úrovni. O čom svedčí aj jeho práca nielen nášho klipu“.

Pieseň sa dočkala aj vlastného krstu, ktorý sa konal v ich obľúbenom klube v Partizánskom. Bola to jej premiéra naživo a krstným otcom sa stal René Šurda, zakladateľ tanečnej skupiny. Skladbu zaradili už zaradili do repertoáru svojich vystúpení, no ňou to nekončí a momentálne pokračujú v tvorbe nových piesní.

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Pierre Lexis

Nadácia Dobrý skutok