Práve hráme

03/07/2023

Kvôli zákernej chorobe nemohol Lewis Capaldi dospievať pieseň. Pomohli mu fanúšikovia a je z toho virál!


26-ročný Lewis Capaldi sa netají tým, že trpí Tourettovým syndrómom. Svet pred pár mesiacmi obleteli videá, na ktorých sa mladý spevák pasoval s týmto ochorením priamo na pódiu počas jedného z jeho koncertov. Tourettov syndróm je dedičné neurologicko-psychiatrické ochorenie, ktoré sa prejavuje rôznymi tikmi. Ovplyvňuje aj motoriku a je to vrodená choroba, ktorou priemerne trpí 50 zo 100-tisíc ľudí, píše sa na stránke genetickechoroby.sk.

Problémy speváka postihli aj počas nedávneho festivalu Glastonbury, kde vystupoval. Počas piesne Someone You Loved, sa mu začali prejavovať príznaky tohto ochorenia až natoľko, že Lewis nebol schopný spievať. Našťastie, má skvelých fanúšikov, ktorí stoja po jeho boku a pieseň namiesto neho odspievali. Emotívne video obletelo celý svet a videli ho tisíce ľudí.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Kedysi som si takéto vystúpenia neskutočne užíval,“ napísal spevák a zároveň sa sa ospravedlnil fanúšikom za to, že nebol schopný predviesť, čo v ňom je. Vo videu z vystúpenia je jasne vidieť, že sa mladý talent trápi a nie je schopný pieseň odspievať. V príspevku na svojom Instagrame poďakoval fanúšikom za podporu a za to, že mu pomohli so spevom vtedy, keď to potreboval.

Podľa Lewisových slov sa stále učí žiť s týmto ochorením a pred vystúpením v Glastonbury si dokonca vzal 3-týždňovú pauzu. Zdá sa, že to nestačilo, a tak vyhlásil niečo, čo už dlhšie viselo vo vzduchu: Dáva si pauzu od vystupovania i tvorenia hudby.

„Potrebujem viac času na to, aby som si dal dokopy svoje psychické i mentálne zdravie, aby som v budúcnosti mohol ďalej pokračovať,“ napísal. Taktiež sa v príspevku ale ospravedlnil každému, koho týmto vyhlásením sklamal. Lewisovi držíme palce a prajeme veľa síl.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: Profimedia.cz

Nadácia Dobrý skutok