Práve hráme

11/05/2023

Romantický výlet do Karpát sa zmenil na boj o život. Aké strašné tajomstvo ukrýva nenápadný vrch Kukla?


Je pandemický rok 2021. V malokarpatských lesoch sa na ľahšiu túru pripravujú Filip a Laura. Plán cesty majú vytýčený jasne. Vyrazia zo Zochovej chaty, prejdú popri Medvedej Skale a cez Tri Kopce vyjdú až na vrch Kukla. Práve tu stojí maličká rozhľadňa, z ktorej sa vám naskytne výnimočný pohľad na hrad Červený kameň. A nie náhodou.

Stará povesť totižto hovorí, že časti hradu Červený kameň boli postavené z tehál strážnej veže, ktorá pôvodne stále na vrchole Kukla. Tu však údajne žili aj lesné víly a iné čarovné tvory. Tie počas noci všetko, čo robotníci vystavali, preniesli na vedľajší kopec. Vtedy ľudia pochopili, že Kukla im jednoducho nepatrí. Na takýchto miestach zastal čas a dodnes tu ožívajú bytosti, ktoré nie sú z nášho sveta. Ak sa človek na podobné územie nevedomky dostane a nechce prísť o život, jeho úloha je veľmi prostá – mať akýkoľvek kus odevu oblečený naopak, a hlavne neodpovedať na žiadne volajúce hlasy. Inak mu víly už nikdy nedajú pokoj.

„Spoza oblakov sa odrazu vynorí mesiac a svojím bledým svitom osvetlí vrcholec Kukly. Lauru zamrazí. Pochopí, že žena, na ktorú sa díva, nepochádza z nášho sveta. Vlasy jej v zlepených chuchvalcov visia až po zem. Telo má vysoké hádam dva metre. Je nahá, obrovské prsia má prehodené cez plece na chrbát. Jej kožu pokrýva husté ochlpenie, pevné chuchvalce jej trčia spod pazúch a pokrývajú ohanbie. V očiach má divý a zúrivý pohľad.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vypočujte si epizódu z novej série najúspešnejšieho slovenského mystery podcastu – Nezhasínaj!. Priblíži vám príbeh mladého páru, ktorý sa snažil zachrániť nielen pred vílami, ale aj pred sebou navzájom.

Príbehmi hrôzy, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika, vás bude i naďalej sprevádzať herec Marek Majeský. Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. PS: Báť sa je povolené!

CREDITS:
Scenár: Katarína Pivarčiová
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Vizuálna grafika: Nikolas Kysela
Hlas: Marek Majeský
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Mobilné aplikácie Rádia Expres