Práve hráme

03/03/2023

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj v dojemnej country piesni. Vypočuj si ju!


Pri príležitosti výročia jedného roku pretrvávajúcej ruskej invázie spevák Brad Paisley vydáva pieseň v spolupráci s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskyjm s názvom Same Here. Na konci nechýba úsek z telefonátu medzi spevákom a ukrajinským prezidentom. „Pri tomto prvom výročí invázie si pripomínam spôsoby, akými sme si všetci podobní,“ uvádza Paisley na Instagrame.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ako uvádza portál People.com, v tejto akustickej balade sa spomínajú veci, ktoré medzi sebou zdieľame v rôznych kútoch sveta ako radosť na svadbe, láska k športom, sledovanie západov slnka, dokonca aj doprava. Na konci telefonátu s prezidentom sa ho Paisley pýta, ako sa povie Same Here po ukrajinsky a Zelenskyj odpovedá: „Так само“.

Zelenskyj v piesni tvrdí, že hoci všetci rozprávame inými jazykmi, stále si vážime rovnaké veci ako slobodu, deti, vlajku, vojakov, ľud, priateľov. „Sme hrdí na našu armádu, ktorá obraňuje našu slobodu a bude obraňovať naše životy,“ dodáva prezident.

„Rozumie tomu, že umenie je práve to, ako zasiahnuť ľudí, najmä v ich srdciach,“ myslí si Paisley o prezidentovi Ukrajiny, ktorý taktiež prispel k tvorbe tejto piesne a navrhol rôzne zmeny. „Môže predniesť toľko prejavov, koľko môže, no je oveľa jednoduchšie počuť niečo s melódiou,“ dodáva spevák.

Vypočuj si toto dojímavé dielo!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Mobilné aplikácie Rádia Expres