Práve hráme

02/03/2023

Skupina IMT Smile si vystúpením na gala večere Krištáľové krídlo pripomenie zosnulého člena Petra Bartoníka


Laureáti Krištáľového krídla za rok 2018 IMT Smile si pripravili špeciálne medley piesní, v ktorom sa, ako hosť na basgitare predstaví dlhoročný kamarát, člen skupiny Para a zároveň primátor Bratislavy Matúš Vallo.

„Peťo nebol len basgitarista IMT Smile, bol to náš priateľ. Od roku 2015 kedy nastúpil do skupiny ako 20-ročný, sme spolu trávili ohromné množstvo času. Spolu sme tvorili a nahrávali koncertovali. Nahrali sme spoločne piesne ako Hej sokoly!, Budeme to stále my, Poď so mnou alebo Príliš osobná známosť. Preto sme sa rozhodli, že si pripomenieme a tiež uctíme všetko to krásne, čo tu pre nás zanechal, nielen ako člen IMT Smile, ale hlavne ako človek, kamarát a priateľ,“ približuje vznik myšlienky Ivan Tásler.

Hosťom tohto spomienkového vystúpenia bude tiež laureát Krištáľového krídla za rok 2020 tentokrát však v kategórii Medicína a veda – Pavol Čekan. „Paľo je môj dlhoročný kamarát z gymnázia. Chvíľu, v začiatkoch IMT Smile, dokonca s nami aj hrával na husliach. Je to vedecká kapacita svetovej úrovne a zároveň človek, s ktorým máme tak veľa spoločného,“ približuje frontman skupiny.

Novou správou je aj príchod gitaristu Viktora Špaka, ktorý hrával s IMT Smile v rokoch 2001 až 2006 a nahral s kapelou hity ako Exotika, Kapela, Kým stúpa dym alebo Myslím že môže byť.

Špeciálny set IMT Smile s Matúšom Vallom a Paľom Čekanom, ktorých spojila spomienka na Peťa Bartoníka, si môžeš pozrieť počas priameho prenosu zo slávnostného gala večera Krištáľové krídlo 2023, a to už 4. marca na RTVS.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Peter Ivan / Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres