Práve hráme

14/10/2022

Čierna Labuť Biela Vrana – nové dielo plné poetickosti a citov z dielne Richarda Müllera


Ak ti ešte nie je známy názov Čierna Labuť Biela Vrana, radi ťa s ním zoznámime. V spolupráci s Ondřejom Gregorom Brzobohatým, Petrom Uličným a vďaka debutovej kolaborácii so svetoznámym producentom Janom P. Muchowom vydáva Richard Müller nový album, ktorý nesie názov Čierna Labuť Biela Vrana. Je stelesnením ľudských citov a očarenia svetom.

„Jan je producentom svetového kalibru a vďaka nemu, a samozrejme aj autorskej dvojici Uličný-Brzobohatý, je album taký, aký je. Podľa mňa je to jeden z mojich najlepších albumov. Tvorbu som si veľmi užíval, ja naozaj milujem, keď sme zavretí v štúdiu a vzniká niečo nové, krásne,“ hovorí Richard Müller na adresu svojho nového diela.

Celý album sa nesie v poetickom duchu, čoho dôkazom nie sú len názvy skladieb, ako napríklad Na Pohrebe Lásky, Davová Samota alebo Neskoro Na Smrť, ale aj hudobným prevedením, v ktorom spevák využíva svoj spevácky talent naplno – od jeho dobre známych hlbokých a pomalých tónov cez orchestrálne aranžmány až po ľahkú dynamiku, ktorá odznieva napríklad v skladbe Zmeškaný Hovor. Poetickosť do albumu vniesol svojimi textami aj Peter Uličný

Jan P. Muchow prezrádza jeho vlastné heslo: „…najlepšia práca je spolupráca. A práca na tomto albume bola najlepšia spolupráca, akú som kedy zažil. Mohol som pracovať s fantastickými textami Petra Uličného, citlivou hudbou Ondra Brzobohatého, postavili sme si kapelu snov (Štěpánek, Vícha, Vejnar, Brzobohatý) a za mikrofónom Richard – najcharizmatickejší spevák, ktorého sem kedy nakrúcal.“ Pri zmienke o spevákovi dodal, že je pracovitý a nič nespochybňuje dopredu. „Vždy bol ochotný skúšať veci a mať na ne názor, až keď si ich vypočul. Práca na tomto CD bola proste jedna veľká radosť,“ dodáva Muchow.

Bude aj na vinyle

Okrem digitálnej platformy a CD si ho budú môcť milovníci vinylu zaobstarať aj ako 2LP. Limitovaná edícia albumu obsahuje tiež sériu jedinečných fotografií od fotografa Maya Hirca. V boxe nájdeš aj CD, 5 fotoprintov a tašku s grafikou albumu.

Pokiaľ však budeš mať chuť vypočuť si výber z tohto unikátneho albumu a zažiť jeho pravú atmosféru naživo, môžeš tak urobiť na jesennom turné Richard MÜLLER ´22 TOUR. Lístky zakúpiš v sieti predpredaj.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Richard MÜLLER ´22 TOUR

18.11.  19:00 Prešov, Kino Scala

19.11. 19:00  Poprad, Dom kultúry

20.11. 19:00 Trenčín, ODA

23.11. 19:00 Piešťany, Dom Umenia

24.11. 19:00 Martin, Kino Strojár

9.12.   19:00 Žilina, Dom odborov

10.12. 20:00 Banská Bystrica, Hotel Kaskády (info o predaji vstupeniek v mieste konania)

11.12.  19:00 Nitra, PKO

16.12. 18:00  Halič Hotel Galicia Nueva  (info o predaji vstupeniek v mieste konania)

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Mayo Hric

Mobilné aplikácie Rádia Expres