Práve hráme

12/03/2019

Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup pripravujú spoločné šansónové turné!


Tri výrazné osobnosti česko-slovenskej hudobnej scény chystajú spoločné turné. Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup fanúšikom zahrajú a zaspievajú Šansóny a iné piesne. Program jesenného turné, ktoré sa začne 23. septembra, síce ešte len tvoria, no už teraz vedia, že významnú časť repertoáru budú tvoriť piesne z albumu V penziónu svět (1988).

https://www.youtube.com/watch?v=BgNvO30Cf6Q

Michael Kocáb aj Ondřej Soukup sú české hudobné legendy, ktoré majú na konte množstvo hitov. Obaja sa ponuke spoločného turné s Richardom potešili. Počas turné absolvujú viac ako 30 koncertov po Česku a Slovensku.

Zvažoval som to len z hľadiska časového, pretože som naozaj veľmi zaneprázdnený, a keď som počul, koľko tých koncertov bude… Pravdupovediac, ešte stále ma to trochu desí. Z hľadiska umeleckého som však neváhal ani chvíľu, Richard je vynikajúci umelec, ja ho strašne uznávam. Všetky jeho koncerty bývajú veľkolepé, bude to zážitok aj pre mňa. Zatiaľ sa program ešte tvorí, čiže neviem presne, čo sa bude hrať, ale ja som za svoj život napísal niekoľko šansónov, myslím, že je z čoho vyberať. Možno zaspievame S cizí ženou v cizím pokoji alebo V penziónu svět. Uvidíme,“ dodal Michael Kocáb.

„S Richardom sa poznáme – alebo skôr nepoznáme – dobre cez 30 rokov. Nikdy sme spolu nič nerobili, ale ja mám jeho tvorbu a jeho osobne celý ten dlhý čas veľmi rád. Patrí k tej inteligentnejšej časti našej spoločnej pop-kultúry. Ja som skladateľ, nie ‚performer‘, a tak sa našej spolupráce aj s Michaelom Kocábom trochu bojím, ale na druhej strane sa na ňu aj veľmi teším,“ doplnil Ondřej Soukup.

„Nech je program akýkoľvek, vždy mám rovnaké očakávania, alebo lepšie povedané nádej. Chcem, aby medzi nami, ktorí sme na pódiu, a ľuďmi v sále, prebehla energia. Verím, že si užijeme každý jeden večer. Aktívne koncertovať po 35-tich rokoch kariéry nie je samozrejmosť, ale je to výsada, a ja si nesmierne vážim, že mám túto možnosť. Preto chcem dať môjmu publiku zo seba všetko,“ uzavrel Richard Müller.

Termíny turné Šansóny a iné piesne:

23. 9. – Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
24. 9. – Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku
25. 9. – Martin, Kino Strojár
27. 9. – Rožňava, Divadlo Actores
28. 9. – Lučenec, Kino Apollo
29. 9. – Banská Bystrica, Športová hala Dukla na Štiavničkách
7. 10. – Senica, Mestské kultúrne stredisko
8. 10. – Trnava, Holiday Inn
9. 10. – Nitra, Estrádna sála PKO
11. 10. – Nové Zámky, Cisársko-kráľovská historická jazdiareň
12. 10. – Komárno, Mestská športová hala
13. 10. – Bratislava, Hant Aréna
18. 11. – Prievidza, ŠH City Nike Arena
19. 11. – Topoľčany, Mestské kultúrne stredisko
20. 11. – Piešťany, Dom umenia
23. 11. – Žilina, Dom odborov
24. 11. – Trenčín, Mestská športová hala
2. 12. – Prešov, Kino Scala
3. 12. – Poprad, Dom Kultúry
4. 12. – Spišská Nová Ves, Športová hala
7. 12. – Michalovce, Mestské kultúrne stredisko
8. 12. – Košice, Spoločenský Pavilón

Cover foto: Ivo Kiapeš

Nadácia Dobrý skutok