Práve hráme

06/06/2022

Za normu začíname považovať aj to, čo vo vzťahu nie je zdravé


Počúvam sa je podcast z produkcie Rádia Expres, v ktorom sa Dominika Turiaková rozpráva s odborníkmi o duševnej hygiene, vzťahoch, detstve, traumách, ale aj závislostiach. V najnovšej epizóde sa bude rozprávať s neuropsychológom Robertom Krausom.

Láska nie je záležitosťou srdca, ale mozgu a jej formy sa menia. Z psychologického hľadiska sa radí medzi primárne druhy potreby a všetci po nej túžime. Niekedy až tak veľmi, že si ani neuvedomíme a skončíme v nezdravom, možno až patologickom vzťahu.

V období najväčšej zamilovanosti sa napríklad citovo závislý partner môže javiť úplne ideálne, ale postupne, keď sa vzťah po opadnutí zamilovanosti dostane do ďalšej fázy, tak môže mať tendenciu sa často hádať, prehnane žiarliť a byť hysterický. Počúvaj najnovšiu epizódu, v ktorej bude reč o varovných signáloch toxického vzťahu aj o tom, prečo v ňom napriek nespokojnosti zostávame.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V deviatej epizóde podcastu Počúvam sa sa dozvieš:

  • čím sú charakteristické toxické vzťahy,
  • či môže nezdravý vzťah pôsobiť na okolie harmonicky,
  • prečo ľudia vstupujú viackrát do tej istej rieky,
  • či je skutočne pravda, že si hľadáme partnerov podľa vzoru rodičov.

Počúvam sa – podcast o porozumení druhým, ale najmä sebe samému nájdete už teraz na Podmaz.sk a vo vašich podcastových aplikáciách.

Mobilné aplikácie Rádia Expres