Práve hráme

02/05/2022

Deti žijú reálny svet aj v online prostredí. Pred nástrahami internetu ich vie rodič ochrániť, keď bude sprevádzačom


Počúvam sa je podcast z produkcie Rádia Expres, v ktorom sa Dominika Turiaková rozpráva s odborníkmi o duševnej hygiene, vzťahoch, detstve, traumách, ale aj závislostiach. V najnovšej epizóde povie správkyňa Nadácie Orange Andrea Ungvölgyi a poradkyňa z IPčka Zuzana Juráneková o tom, s čím sa deti stretávajú na sociálnych sieťach a ako sa vyrovnať s nástrahami v online svete.

Druhé vydanie Festivalu pre dušu, ktorý sa konal 27. apríla, sa niesol v rovnakej téme. Organizovala ho Nadácia Orange v spolupráci s IPčkom

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Online aktivitám našich detí by sme mali venovať dostatočnú pozornosť. Komunikácia je základ. Mali by sme sa rozprávať bežne a otvorene o tom, čo robíme, keď sme na mobile a nemali by sme znevažovať to, čo na internete robí dieťa. Tak, ako ho v skutočnom svete sprevádzame, mali by sme to rovnako robiť aj v online svete, aby sa predišlo zraneniam.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V najnovšej epizóde podcastu Počúvam sa, sa dozviete:

  • Čomu najčastejšie deti čelia na internete
  • Ako ich vieme ochrániť pred nástrahami online sveta
  • V akom veku je vhodné dať dieťaťu mobil, alebo tablet
  • Ako nájsť balans medzi súkromím, ale aby sme mali aj prehľad čo naše dieťa na internete robí

Ak ste nestihli druhé vydanie Festivalu pre dušu, ktorý pripravila Nadácia Orange v spolupráci s IPčkom, nevadí! To, ako nájsť rovnováhu na internete, môžete zistiť hneď teraz! Stačí si pustiť záznam z festivalu na Facebooku alebo na webe Nadácie Orange, kde sa dozviete, ako sa môžete nielen vy, ale aj vaše deti vyrovnať s nástrahami na internete.

Podcast Počúvam sa nájdete už teraz na Podmaz.sk a vo vašich podcastových aplikáciách.

Zdroj náhľadovej fotky: Rádio Expres

Mobilné aplikácie Rádia Expres