Práve hráme

27/03/2019

Slovenský architekt Pavol Mikolajčák navrhol dizajnovú chatu s reštauráciou v Dolomitoch, ktorá získala medzinárodné ocenenia


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Pavol Mikolajčák, architekt

Pavol Mikolajčák pochádza z Levoče. Študoval na Fakulte architektúry STU v Bratislave, ale po dvoch rokoch prestúpil na architektúru do Viedne. V zahraničí žije už 18 rokov, konkrétne v meste Bolzano, v Južnom Tirolsku.

A vieš ako sa dostal do Talianska? Na nástenke v škole visel inzerát, že firma hľadá praktikanta. Tak tam zavolal a povedali mu, nech príde. Tak išiel a zostal. Pavol Mikolajčák má vo svojom portfóliu supermarkety, kúpalisko, športové haly, domy, priemyselné stavby, ale aj horskú chatu s reštauráciou v lyžiarskom stredisku Obereggen, za ktorú získal viacero medzinárodných ocenení. Navrhol ju v spolupráci s ďalším známym architektom Petrom Pichlerom. Projekt mal obrovský úspech, písali o ňom po celom svete.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Pavol Mikolajčákmikolajcak.com

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok