Práve hráme

27/02/2019

Slovák Martin Spano vytvoril aplikácie na detailnejšie vyhľadávanie na Facebooku aj na Googli


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Martin Spano, počítačový vývojár a autor knihy Umelá inteligencia v orechovej škrupinke

Martin Spano pochádza z Čaky, v okrese Levice. Vyštudoval počítačovú vedu v Prahe a posledných 10 rokov žije vo Viedni, kde pracuje ako softvérový vývojár v spoločnosti, ktorá sa zaoberá smart komunikáciámi.

Martin sa už od detstva zaujímal o umelú inteligenciu a keďže sa o nej začalo objavovať množstvo mýtov, ktoré chcel vyvrátiť, napísal vlastnú knihu, ktorá má v preklade názov Umelá inteligencia v orechovej škrupinke. 24 hodín po vydaní sa Martinova kniha stala bestellerom na Amazone v novo vydaných knihách v sekcii umelá inteligencia. A už ju preložil aj do slovenčiny.

Martin Spano je zároveň autorom aplikácií KeywordsApp a SearchApp. KeywordsApp slúži  na vyhľadávanie v Googli a SearchApp je aplikácia, ktorá rozširuje možnosti vyhľadávania na Facebooku. Martin mi povedal, že sa netreba báť umelej inteligencie, že ovládne svet, pretože umelá inteligencia už je všade prítomná a svet tak trochu ovláda. Záleží na tom, aké je naše technologické nadšenie.

Foto: Archív Martin Spano

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok