Práve hráme

07/03/2019

Michaela Guldanová pracovala ako humanitárna pracovníčka na tzv. Balkánskej trase, v Iraku a Libanone, teraz ide do Afganistanu


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Michaela Guldanová, humanitárna pracovníčka

Michaela Guldanová pochádza zo Senca. Študovala sociálnu prácu na Univerzite Komenského v Bratislave, má za sebou online štúdium psychológie v Kanade a štúdium psychoterapie na Karlovej univerzite v Prahe. Už počas strednej školy bola dobrovoľníčka. Pracovala s ľuďmi so znevýhodnením, potom s ľuďmi na úteku, ktorí už dostali azyl a pomáhala im hľadať prácu, ubytovanie alebo chodila s nimi k lekárom.

Teraz už má Miška platenú prácu, pracuje ako humanitárna pracovníčka pre organizáciu Človek v ohrození a chodí na výjazdy a na misie, kde sú ľudia, ktorí utekajú pred vojnou. Takže žiadne Miami ani Srí Lanka, ale Irak, Libanon a Afganistan. Miška bola aj na srbsko-chorvátskych hraniciach a grécko-macedónskych hraniciach v čase, keď sa hovorilo o vrcholiacej migračnej kríze. Aj keď slovo kríza nemá veľmi rada.

Foto: Archív Michaela Guldanová a Človek v ohrození

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres