Práve hráme

07/02/2018

Slovák Ladislav Kossár založil fond na pomoc opusteným deťom z celého sveta


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Ladislav Kossár, podnikateľ, investor a zakladateľ Nadácie Provida

Ladislav Kossár pochádza z Bratislavy, kde vyštudoval právo. V Holandsku, Maďarsku a v USA sa venoval najmä medzinárodnému právu, právu duševného vlastníctva a kapitálovým trhom. Na Harvarde študoval okrem práva aj politológiu a vzťah verejného a súkromného sektora. Pracoval v investičných bankách v New Yorku, Frankfurte, v Tokiu a v Londýne, a potom, sa po 7 rokoch vrátil na Slovensko.

Život to zariadil tak, že pred 12 rokmi založil neziskovku Provida, ktorej súčasťou je okrem iného aj program Tvoj Buddy, ktorý spája deti z detských domovov s vyškolenými dobrovoľníkmi a pomáha im vytvoriť vzťah. Na Slovensku je okolo 5 000 detí bez domova. Na svete je viac ako 150 miliónov opustených detí. A keďže Laco Kossár myslí globálne, v roku 2014 založil v Kalifornii fond na pomoc opusteným deťom z celého sveta – The Orphan Opportunity Fund. Vypočujte si jeho inšpiratívny príbeh.

Foto: Archív Ladislav Kossár

#olidzupi

Viac informácií nájdete na weboch:

www.provida.sk
www.tvojbuddy.sk
www.theorphanopportunity.org

Mobilné aplikácie Rádia Expres