Práve hráme

31/01/2018

Mladý Slovák Peter Szabo zarobil svoj prvý milión v 17 rokoch, je špecialista na online marketing


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Peter Szabo, podnikateľ a investor

Peter Szabo pochádza z Nových Zámkov. Má 19 rokov a od svojich 11 rokov sa venuje online marketingu. Jeho firma zarába milión dolárov ročne. Svoj prvý milión zarobil v 17 rokoch, keď odišiel do USA. Rodičom povedal, že keď zarobí milión dolárov, nevráti sa do školy, ak sa to nepodarí, tak sa vráti. A ono to vyšlo! Myslím, zarobiť ten milión. Peter okrem klikania na internetovú reklamu tvoril internetové stránky, naučil sa pracovať s photoshopom a zarábal 100-200 dolárov mesačne. Vytvoril e-book o tom, čo sa naučil, natočil videá, robil reklamu na Facebooku a podobne.

Aktuálne má Peťova firma 15 zamestnancov a klientov z celého sveta. Ide o malé a stredné podniky, ktorým tvoria stratégie, aplikácie a všetko okolo. Taký kompletný balíček. Peťo o svojom príbehu hovorí aj na rôznych konferenciách a cestuje po celom svete. Ako sám povedal: „Nevzdal som sa a vydržal som.“ Na stránke časopisu Forbes o ňom píšu ako o facebookovom reklamnom guru. Slovák Peter Szabo cestuje, má rád dobré jedlo, pozerá filmy a hrá videohry.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Peter Szabo

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres