Práve hráme

24/03/2017

Daša Kostovčík predstavuje nádhernú intímnu Baladu


Daša Kostovčík, bývalá speváčka kedysi veľmi úspešnej hudobnej skupiny Peter Bič Project (Hey Now, Thinking About You) sa vydala minulý rok na sólovú kariéru. Po prvom sólovom singli „Yes or No,“ ktorý vyšiel ešte koncom roka 2016 vydáva pieseň ktorú naspievala po slovensky s názvom „Balada“. Text vymyslela Daša a hudobnú stránku zastrešil jej vtedajší priateľ, teraz už manžel producent Matúš Pavlík alias Pau Leak. Matúš je talentovaný hudobník a producent, pracuje na piesňach aj pre iných interpretov.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Vznikla vlastne pre nás úplne netradične, pretože zvykneme tvoriť spolu, tu to bolo úplne inak. Matúš bol jeden večer sám v skúšobni pri veľkom krídle a vymyslel pár motívov, ktoré mi poslal na mail a kým došiel domov, ja som mala už všetky napočúvané a práve Balada mi ostala hrať v hlave. Zrejme mi šla hlavou aj celú noc, lebo na druhý deň, o 7 ráno, som už bola hore a písala text. Vznikol veľmi rýchlo a z výsledku sme mali obaja dobrý pocit. Názov Balada preto, lebo táto skladba naozaj baladou je. Je inšpirovaná ľudovým motívom, má vlastne aj typickú ľudovkovú formu a končí tragicky ako všetky balady. Nemali sme ale v úmysle nechať si ju pre nás, chceli sme ju skôr posunúť niekomu, kto sa venuje tomuto štýlu, respektíve ju ponúknuť do nejakej rozprávky alebo divadelného predstavenia. Po čase sme si uvedomili, že by nám za ňou bolo ľúto, tak sme si ju nechali…Vieme, že je to risk, vydať ju ako singel, keďže je úplne mimo kritérií našich rádií a je vlastne úplné iná ako všetky naše doterajšie skladby, ale máme ju radi, tak to proste neriešime…“ opisuje Baladu speváčka.

Najbližšie si živý koncert Daši Kostovčík s kapelou môžete vychutnať v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom už v piatok 24. Marca.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres