Práve hráme

21/12/2023

Céline Dion prestala ovládať svoje svaly


Minulý rok šokovala Céline Dion celý svet svojim emotívnym videom, v ktorom priznala, že jej bola diagnostikovaná vzácna neurologická choroba. Ide o ochorenie, ktoré sa nazýva Syndróm stuhnutého človeka a ide o veľmi vzácne ochorenie, ktoré postihuje jedného z milióna, a to doslova, tvrdí lekár Scott Newson. Portál unilad.com uvádza, že podľa doktora ide o tak raritné ochorenie, že diagnostikovať ho, môže trvať aj niekoľko rokov.

Ide o veľmi progresívne ochorenie, ktoré postihuje nervový systém, no hlavne mozog a miechu. Speváčka prehodila koncerty v roku 2023 na rok 2024, avšak, podľa nových informácii sa zdá, že ani tieto termíny nebudú reálne. Sestra obľúbenej speváčky uviedla, že Céline kvôli ochoreniu prestala ovládať svoje svaly, píšu mnohé portály, medzi nimi aj theguardian.com.

Sestra Claudette povedala pre kanadský portál 7 Jours, že Céline sa snaží bojovať so svojou chorobou, no jej kariéra je neistá. „Všetci však veríme, aj Céline samotná, že sa raz vráti na pódia. V akej však bude kondícii a v stave, to nevieme,“ povedala. Odborníci však uvádzajú, že táto choroba je nevyliečiteľná a sprevádzaná bolestivými kŕčmi. Speváčka prajeme veľa síl a držíme jej palce!

Zdroj náhľadovej fotografie: Profimedia.cz

Nadácia Dobrý skutok