Práve hráme

16/10/2023

Katarína Knechtová spieva v novinke Oni o viere vo vyššie bytosti, ktoré nad nami držia ochrannú ruku


Speváčka, skladateľka a kráľovná balád Katarína Knechtová predstavuje jesennú novinku Oni. Autorkou hudby je samotná speváčka, text napísal Vlado Krausz. Mystická skladba má originálne filmové spracovanie. Videoklip sa nakrúcal na operačnej sále a v pitevni a Katka sa v ňom musela ponárať do akvária s otvorenými očami. Pozrite si „dušičkovú“ baladu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Do štúdia som chodila v etapách, nechávala som skladbu na seba pôsobiť a potrebovala som získať odstup. Pieseň je v podstate o viere vo „vyššie bytosti“, ktoré nad nami držia ochrannú ruku. Pre niekoho to je Boh, pre niekoho anjeli, pre niekoho vesmír, karma a niekto verí, že sú to naši blízki zosnulí. Práve preto som chcela singel vydať v tomto preddušičkovom období,“ prezradila Katka.

Inšpirácia na singel bola náhla a intenzívna

„Skladbu som napísala presne 14. marca na moje narodeniny, inšpirácia prišla náhle a bola veľmi silná a intenzívna. Asi je to tým, že nerada oslavujem svoje narodeniny a je to pre mňa deň, kedy čakám na jeho koniec a asi som potrebovala odviezť pozornosť niekam inam. Vlado to napísal na prvú „šupu“, nerobili sme už žiadne korekcie, hudba a text do seba krásne zapadli. Bola som nadšená, s akou ľahkosťou tento proces prebiehal,“ opisuje proces tvorby Katarína Knechtová.

Novinka má jedinečné filmové spracovanie. Réžiu klipu Oni má na konte Laco Rychtárik, kameru mal na starosti Michal Gedeon a asistentom réžie bol Peter Uhrin. Styling zabezpečila Jana Schmidtová.

„Réžiu klipu Oni som zverila do rúk Lacovi Rychtárikovi, pretože viem, že má osobnú skúsenosť s klinickou smrťou a veľmi veľa sme sa o tom rozprávali. Takže veľa obrazov a aj emóciu, ktorá je vo videoklipe, je jeho osobná skúsenosť,“ zverila sa Katka.

Klip sa nakrúcal dva dni v Košiciach a v ďalších lokáciách. Niektoré scény sa točili v Kunsthalle, v ateliéroch Kulturparku a v Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach.

„Nemocničné scény sme točili na operačnej sále a pitevni. Vtipné a bizarné bolo, že ma maskérka líčila v priestoroch pitevne, kde sme mali zároveň aj backstage, A oddychovala som na pitevnom stole. Zaujímavá scéna bola, keď som sa musela ponárať do akvária s otvorenými očami, kričať a pozerať do kamery. Tých ponorov bolo veľmi veľa, pretože sa hľadal najlepší výraz pre danú scénu. Zahalené ženy a tanečnice, ktoré ma sprevádzajú vo videoklipe, sú symbolom vyšších bytostí, o ktorých spievam,“ uzatvára speváčka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres