Práve hráme

02/10/2023

Talentovaná speváčka Lina Mayer prichádza s novou piesňou. Nájdite s ňou paralelný vesmír


Slovenská speváčka Lina Mayer doposiaľ spievala len v angličtine. No teraz prichádza už s druhou skladbou, ktorú naspievala vo svojej rodnej reči. Predchádzajúca pieseň, ktorá nesie názov Stratená, sa vyšplhala až na vrchol rebríčka hranosti v slovenských rádiách. Vyrovná sa jej novinka Vesmír?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Inšpiroval ju známy seriál

Novinka vznikala počas posledných mesiacov pandémie. Lina na nej pracovala s producentom Randym Gnepom. „Fičali sme si na Stranger Things a veľmi nás bavila hudba v tom seriáli. Chceli sme vytvoriť niečo, čo bude mať podobnú atmosféru,“ hovorí autorka rádiového hitu Personal Sky.

Pravdepodobne tak mal na tvorbu vplyv aj raketový vzrast počúvanosti piesne Running Up That Hill (A Deal With God) od Kate Bush. Porovnávať to však nemožno, Lina si píše hudbu aj texty sama. Svoj druhý neanglický počin opiera hlavne o príťažlivé syntetizátory, éterickú atmosféru a zároveň dynamický rytmus. Sama odporúča, aby si jej fanúšikovia „vypeckovali“ pieseň v aute.

Videoklip sa nakrúcal v Prahe ešte pred začiatkom leta. Režisérom je Ruy Okamura, ktorého portfólio obsahuje klipy pre Ewu Farnú či Mikolasa Josefa. V štvorminútovke Liny Mayer sa sústreďuje na tri príbehy, ktoré sú medzi sebou prepojené. Zameriava sa na to, že každý človek je iný a má niečo, po čom túži.

V prestrihoch sa ukazuje, samozrejme, aj speváčka. Verná svojmu imidžu ženy, ktorá má rada módu či netradičné strihy, má na sebe výrazné modré latexové šaty od slovenského návrhára Dominika Orvoša.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa 

Nadácia Dobrý skutok