Práve hráme

28/01/2019

Lina Mayer hlási nový album peckou So high!


Od vydania megahitu Personal Sky doslova zaplavila slovenský rádiový éter hitmi, ktoré bez výnimky v pravidelných intervaloch bodovali v hitparádach i rotáciách. Všetky svoje úspešné single sa rozhodla tento rok vydať na debutovom albume. Vznikne tak naozaj unikátne CD – hoci bude debutové, bude obsahovať množstvo hitov. Prelomový rok, ktorý sa ponesie v znamení jej albumového debutu, Lina Mayer uvádza dnes svojím novým singlom So high.

„Po jednotlivých singloch, ktorými som sa chcela ľuďom postupne predstaviť, som si povedala, že dozrel čas si to celé zrekapitulovať. Prešla som kus cesty, a keď som si vypočula jednotlivé skladby, je to v nich cítiť. Páči sa mi myšlienka, ponúknuť mojim fanúšikom niečo ucelené, čo má začiatok aj koniec,“ vysvetľuje Lina Mayer, prečo sa rozhodla vydať svoj debutový album po dlhom čakaní práve v tomto roku. Pusti si novinku So High:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Je viac ciest, ako vzniká skladba, či je prvá myšlienka či len melódia alebo oboje naraz. V tomto prípade to bol zvuk, rytmus, energia a emócia, čo ma naviedlo,“ prezrádza Lina o okamihu, kedy ju takpovediac „kopla múza“.

„Ja som dosť hĺbavý a premýšľavý človek, ale táto skladba je o niečom inom. Je o ľahkosti bytia, keď nič neriešite, iba sa necháte unášať, lebo je vám dobre. A tak mi spontánne napadol aj príbeh, ktorý som vložila do textu, príbeh ktorý si minimálne každý mladý človek už raz zažil. Groove na začiatku skladby vo mne skrsol vetu „walking out from home“… hneď som mala víziu, ako kráčam mestom, na miesto, kde je hudba, zábava, priatelia, a potom to už išlo. Keď bola hotová hudba refrénu, bolo jasné, že to bude o dobrom pocite, keď vám je s niekým tak dobre, že zabúdate na čas, iba tancujete, smejete sa a bavíte,“ rozpráva Lina príbeh skladby So high.

Ako dodáva, album plánuje vydať v marci tohto roka. „Na 90% je hotový, ešte dokončujeme jeden bonus, ktorý na ňom bude. Zároveň chcem pri tejto príležitosti priniesť svojim fanúšikom aj niečo špeciálne, takže pripravujem tiež merch,“ prezrádza na záver.

https://www.expres.sk/145225/expres-live-lina-mayer-falling/

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres