Práve hráme

19/09/2023

Dara Rolins ťa so svojou novinkou doslova nabije energiou


Skvelá Dara Rolins prišla so skladbou Energia, ktorá má byť súčasťou albumu, na ktorom pracuje. Ten by mal vyjsť koncom tohto roka, pričom jej posledný album ETC vyšiel pred šiestimi rokmi. Energia nechýba ani samotnej Dare Rolins, keďže začiatkom roka oslávila svoje 50. narodeniny vo veľkom, a to vo vypredanej pražskej O2 Aréne! Je to tiež označené ako jedno z najlepších vystúpení v histórii československej hudobnej scény.

Vznikla skvelá spolupráca s hitmakerom a producentom Petrom Pannom

Na singli spolupracovala s talentovaným Petrom Pannom, ktorý stojí za jeho produkciou. K spolupráci so speváčkou sa vyjadril takto: „Čo sa týka spolupráce na Darinom novom albume, ozval sa mi kamarát Osťo, že či mám nejaké hudby pre Daru, pretože začína pracovať na novom projekte. Povedal som mu, že dám dokopy nejaké veci a pošlem. Máme dosť podobný vibe a časom som zistil, aké štýly si ide, čiže nakoniec z jednej veci vznikli ďalšie skladby a verím, že pokračujeme ďalej.“

Ich prvou spoluprácou bola tvorba skladby Daj viac na Kaliho albume Dovi Dopo. Tá si vyslúžila odvtedy viac ako 20 miliónov zhliadnutí na YouTube. Peter Pann vyjadril svoje nadšenie nad spoluprácou s Darou na jej sólovom albume. „Tvorí hudbu už niekoľko dekád a je stále v super forme, čo je počuť aj v jej novej tvorbe,“ povedal na speváčkinu adresu obľúbený producent. Vypočuj si ich spoločnú novinku!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dara sa snaží šíriť len pozitivitu

Speváčka priblížila charakter svojho pripravovaného albumu: „Môj nový album bude pestrý, ako môj život. Nemám limity ani hranice, za ktoré sa nechcem vydať. Žánrovo, obsahovo aj zvukovo mi ide vždy o kvalitu. Nikoho z ľudí, s ktorými pracujem – neobmedzujem. Viem, prečo som si ich vybrala a z rovnakých dôvodov rešpektujem ich talent. Nemením ich smer. Aj ja sa nechávam rada inšpirovať. Merítkom je pre mňa vibe. Emócia rozhoduje o všetkom.“

Pieseň vytláča z tela negatívnu energiu vďaka chytľavému refrénu a príjemným melódiám. S tými dokonale hrá aj text piesne, ktorý hovorí, že je potrebné si vychutnávať každý krásny moment naplno – od ligotavých hviezd na nebi až po žiarivé lúče slnka. „Všetci sa meníme, rastieme, starneme, za 6 rokov sa stane veľa. A aj keď nás stretne dobré aj zlé, všetko nás formuje a všetko z nás robí skúsenejších, odolnejších a silnejších ľudí,“ povedala Dara k jej dlhšej odmlke od svojho posledného albumu.

„Myslím, že kvalita človeka rastie vekom. Empatia, talent a ambícia sú podmienkou. Mám to tak tiež. Tú vnútornú potrebu posúvať sa. To všetko sa odráža na našej ceste, krokoch, ktoré podnikáme. Myslím, že nejde hovoriť o konkrétnych zmenách, je to súhra vnemov a zážitkov, ktoré nám umelcom otvárajú vždy ďalšie, nové dvere,“ dodala speváčka.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Profimedia.cz

Nadácia Dobrý skutok