Práve hráme

18/07/2023

Všetci Ruky Hore s touto hudobnou novinkou od kapely Teraborsuk!


Kapela Teraborsuk, ktorú môžeš poznať aj pod ich pôvodným názvom Dynamix, vydali novú pieseň Ruky HoreTáto novinka ťa skutočne donúti zdvihnúť ruky nad hlavu a tancovať! Skupina je známa svojimi skvelými videoklipmi a piesňami v slovenskom aj rusínskom jazyku, z ktorých niektoré dosahujú na YouTube až niekoľkomiliónové zhliadnutia. To podľa všetkého kapelu naštartovalo k plneniu ďalší hudobných vízií vrátane zábavania svojich fanúšikov a prispievania k (nielen) k pohodovému letu. Svoj debutový album Tri šibeničky vydali v roku 2020 a získal si medzi fanúšikmi obrovskú obľubu.

Hoci sa kapela premenovala, zostala verná žánru, ktorému sa venovala – rusínskemu folklóru a pop-rockovej tvorbe. V tomto duchu sa nesie aj spomínaná novinka. „Skladbu – konkrétne hudbu a aranžmá, napísal Tomáš Smrek, text zas ja. Spojenie Ruky hore vyzýva našich fanúšikov, aby aspoň na chvíľu zabudli na starosti a žili. Netrápili sa tým, čo si myslia iní, ale dali ruky hore a bavili sa,“ povedal o nej Ján Papcun, ktorý hrá v kapele na bicie.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pri nakrúcaní to bol adrenalín

Dynamický videoklip sa nezaobišiel bez drámy pri jeho tvorbe. Tomáš Smrek, zakladateľ a frontman kapely, opisuje nahrávanie slovami: „V spolupráci s naším Jankom Papcunom a Frenkym Stružákom vznikol vskutku zaujímavý video-obraz k piesni. Nechýba v ňom energia, adrenalín, rýchlosť, nebezpečenstvo a v neposlednom rade krásne dievčatá. Počas natáčania sme sa, žiaľ, nezaobišli bez rýchlej záchrannej služby, keďže jedna z účastníčok motokrosu spadla a zlomila si kľúčnu kosť. Aktuálne je v nemocnici po operácii, ale v poriadku a s úsmevom na tvári“.

Okrem Tomáša a Jána tvoria kapelu aj Martin Čerkala s rusínskymi koreňmi, ktorý hrá na basgitaru a spieva, ďalej gitarista a najmladší člen Michal Balucha a najstarší člen Ján Bak, ktorý ovláda dychové nástroje.

Momentálne sa sústreďujú na koncertovanie a festivaly

Pravidelne aktualizovaný zoznam vystúpení nájdeš na ich webovej stránke a sociálnych sieťach. 6. októbra zároveň chystajú krst ich najnovšieho albumu Dobre sa mám, ktorý oficiálne privítajú na hudobnej scéne, aj keď sa do sveta dostal už 3. mája. Nebude chýbať ani privítanie hostí, ktorí spolupracovali na albume, no ich zoznam je zatiaľ držaný v tajnosti. Príde aj krstný otec či rodičia, no viac informácií nie je známych.

„Lístky na podujatie sú v predaji na webe predpredaj.sk, a to od 1.7. 2023. Prví fanúšikovia si budú môcť zakúpiť vstupenky za zvýhodnenú cenu,“ dodáva manažér kapely Majo Sirka.

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres