Práve hráme

19/06/2023

Lepšie je vyzliekať sa, ako obliekať, spieva v novej skladbe Polemic spoločne s Laskym


Polemic sa spájajú s letom, čo potvrdzuje aj ich nová pieseň Plážová, ktorá sa svojou emóciou a textom plne hodí k slnečným dňom strávených na kúpaliskách alebo ako soundtrack cestou na dovolenku. V energickej novinke si zaspieval aj Lasky z Pary. Videoklip sa kapela tentokrát rozhodla zveriť do kreatívnych rúk svojich fanúšikov. Chalani v skutočnosti už niekoľko mesiacov pracujú na nových skladbách. Prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu je práve pieseň s názvom Plážová.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Najlepšie sa cítime na koncertoch, kde radi šírime dobrú náladu a pozitívne vibrácie, preto prirodzene inklinujeme k pozitívnu aj v textoch. Negatívnych emócii je v spoločnosti tak veľa, že sa ich snažíme dlhodobo vyvažovať prístupom, ktorý prináša radosť, uvoľnenie a chuť tancovať. Preto vznikla aj Plážová – veď leto je priam stvorené na relax, pohodičku pri vode a pre chvíle ničnerobenia spojené so slnkom, teplom a vodou,“ predstavil novinku Peter „Petko“ Opet.

Negatívnych emócií je všade veľa, preto pozitivizmus vkladajú aj do textov

Priateľskosť, pozitívny prístup k životu a dobrá nálada, ktorá z tvorby Polemicu prirodzene vyžaruje, nie je doménou len ich repertoáru, ale aj ľudí, s ktorými skupina spolupracuje. Do piesne Plážová si preto zavolali svojho dlhoročného kamaráta Laskyho z Pary.

„Už štvrťstoročie sa s kapelou Para okolo seba motáme, stretávame na festivaloch a spoločenských akciách, a niekedy aj na pive. Jedného dňa nám napadlo, že by bolo skvelé, keby sa súčasťou Plážovej stala známa bratislavská postavička menom Lasky. Do štúdia prišiel okolo obeda, spravili sme si pohodičku a do dvoch hodín svojim nezameniteľným hlasom song dokonale spestril,“ teší sa zo spolupráce Petko.

Spojili sa umelci s rovnakým koníčkom

„Polemic sú kolegovia, čo majú dlhoročný rovnaký koníček ako my – hudbu a koncerty. Bola to len otázka času, kedy niečo spoločne spravíme. Od začiatku mali jasnú predstavu, ktorú som sa snažil naplniť. Chvíľu som ich však upodozrieval, že tých veľa po sebe idúcich slov s písmenom r, mi napísali schválne. Našťastie, račkovanie vnímam už ako svoj benchmark,“ opísal úsmevnú spoluprácu s Polemicom Tomáš „Lasky“ Šedivý.

Autorom textu, v ktorom je Laskyho spievaná časť ako keby hudobným bedekrom viacerých známych bratislavských kúpalísk a jazier, a ktorý zároveň nabáda na dodržiavanie pitného režimu a krémovania sa, je Michal „Mickey“ Novácky.

„Pri skladaní skladby sa nedá povedať, či bola skôr hudba, alebo text. Išlo to ruka v ruke. Do gitarového groovu, ktorý je rytmický a nesie sa počas celého songu, mi začali napadať viaceré fragmenty textu, až som musel vybrať, ktoré spojenia nakoniec použijem. Všetky by sa do  trojminútovej skladby totiž nezmestili. Kúpaliská, vodné nádrže a jazerá, ktoré sú v texte spomenuté, som osobne viackrát navštívil. Celý text je postavený na reálnych skúsenostiach a letných zážitkoch,“ priblížili vznik textu.

Videoklip ešte nie je, no urobia ho fanúšikovia

Kapela k novej skladbe, ktorej úvod a záver je obohatený o hlasovú citáciu pochádzajúcu z filmu Mazaní hoši (originál Half Baked), plánuje v blízkej dobe natočiť aj videoklip. Tentokrát ho však nebude točiť konkrétny režisér, ale s obsahom klipu sa členovia Polemicu obrátili na svojich skalných fanúšikov.

„Vymysleli sme si takú príjemnú zdielačku letných vibrácii s našimi fanúšikmi. Budeme radi, ak nás ľudia označia vo svojich storkách na Instagrame a my to prezdieľame ďalej. Bude to také naše spoločné zdieľanie letného vajbu,“ načrtol koncept klipu Petko, ktorého doplnil Mickey: „Radi by sme videli, kde všade Plážovú naši fanúšikovia počúvajú a aké emócie pri tom prežívajú. V tom, aké zábery pošlú, majú úplne voľné ruky. Tí, čo leto a teplo milujú tak, ako my, označia svoje video heštegom #letojekrasne. Ale určite sa nájdu aj takí, ktorým teplo bytostne prekáža. Takže tí z preplnenej a vypečenej električky, nech označia video heštegom #letojestrasne. Fantázii sa medze nekladú. Už teraz sa tešíme na všetky šialené momenty a spoločný instavideoklip.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Rudolf Baranovič / Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok