Práve hráme

28/03/2022

Peter Lipa a Martin Harich prichádzajú v spoločnej novinke Vtáci v kŕdli


Legenda slovenskej jazzovej scény Peter Lipa a jeden z najaktívnejších autorov novej generácie, Martin Harich, predstavujú pieseň Vtáci v kŕdli. V spolupráci potvrdili, že aj napriek viac ako 50-ročnému vekovému rozdielu, si majú čo povedať. Vypočuj si ich duet!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pokoj a nadhľad z Petrovho hlasu v kontraste s Martinovim textom spievajúc slová: „Pozri sa do neba, ako letia vtáci“, ťa od prvej slohy vtiahne do atmosféry piesne. Skladba nie je len o vzájomnej úcte medzi dvoma nadšenými hudobníkmi, ale upozorňuje aj na dôležitosť držať spolu, ktorá je v dnešných dňoch, najmä na východ od nás, často nevinne potláčaná.

„Skladbu som písal minulý rok, počas jednej z mnohých karantén. Napriek tomu, že slová sú moje, mal som pocit, že by ich mal spievať pokojný a uvedomelý človek, s nadhľadom a pokorou v hlase. Petrovo meno po prvý raz vypadlo z úst môjho známeho, po malom koncertne u nás na Liptove,“ priblížil Martin Harich, ako sa dostal k Petrovi Lipovi.

Zdroj: tlačová správa

Zároveň dodal, že najprv to nebral úplne vážne, no keď si ráno v správe všimol číslo na jazzového speváka, začal nad tým intenzívne premýšľať. „Táto kombinácia mi prišla nepredstaviteľná, ale hlavu mi to šrotovalo tak veľmi, že som Peťovi zavolal,“ dodal mladý spevák.

Skúsený spevák sa k novým impulzom stavia kladne

Peter Lipa priznáva, že Martina si pamätá ešte z čias SuperStar. „Nedávno vstúpil do nášho vzťahu spoločný fanúšik z Mikuláša, ktorý mi poslal krátky, telefónny záznam z jeho koncertu. Na videu niekto dobre spieval a hral na gitare. Potom som sa dozvedel, že to bol Martin a že či by som s ním nechcel niečo urobiť. Ja sa už tradične staviam k novým impulzom kladne, tak som bez váhania súhlasil,“ prezradil, ako sa dostal k Martinovi.

Lipa tiež povedal, že Martin Harich mal spoluprácu dokonale premyslenú. „Presne vedel, čo odo mňa potrebuje a ja som viac menej všetko ostatné nechal na neho. Zvládol to ako skladateľ, textár, zvukový majster aj producent veľmi dobre,“ pochválil mladšieho kolegu Peter Lipa.

Zdroj: tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres