Práve hráme

20/01/2022

Téma pokojnej smrti ako námet novej piesne Korben Dallas? Singel Pekne zomrieť prekvapuje svojou úprimnosťou


Korben Dallas prichádzajú so skladbou Pekne zomrieť, prvou ukážkou z nového albumu Deti rýb, ktorý vyjde vo februári 2022. V poradí siedmy štúdiový album, ktorý vychádza tri roky po predchádzajúcom Bazéne a dva roky po EP Konečně s Anetou Langerovou, ponúkne deväť skladieb. Pozri si singlový klip k pesničke Pekne zomrieť.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Kapela vybrala pieseň Pekne zomrieť ako prvú skladbu z albumu napriek alebo naopak práve pre jej neobvyklú tému. „Keď sme si ju pri nahrávaní prvýkrát vypočuli, až sme sa jej zľakli. V posledných pár rokoch sa smrť stala oveľa väčšou súčasťou našich životov, čo súviselo jednak s udalosťami v našom súkromí, ale aj so situáciou vo svete. Ako však o nej spievať? Veľa príkladov v hudbe neexistuje. Preto to bol zvláštny pocit počuť zrazu pesničku o tom, že by sme chceli pekne zomrieť. Veríme, že práve balancovanie na hrane, riziko omylu, z nej robia zaujímavú skladbu a vhodného adepta na singel,“ vysvetľuje frontman Juraj Benetin výber skladby. Skupina Korben Dallas nahrala album v zložení Juraj Benetin, Ozo Guttler, Lukáš Fila a Ľuboslav Petruška. Produkoval ho Tomáš Sloboda. Autorom textu je Lukáš Fila. 

Foto: Lousy Auber 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nezabudni za svojich favoritov hlasovať v najdlhšej rádiovej hitparáde 2022 hitov. Nájdeš tam 3 hity od Korben Dallas a Anety Langerovej.

Mobilné aplikácie Rádia Expres