Práve hráme

19/08/2021

Beata Dubasová bola v roku 1987 naozajstnou popovou hviezdou


Prvé piesne na začiatku osemdesiatych rokov pre Beatu Dubasovú písal Peter Nagy. Stretli sa v Prešove, kde Beata študovala a Peter žil. Na wikipédii sa dá nájsť citát opisujúci prvé stretnutie:

Keď za mnou prvýkrát prišiel, vôbec som netušila, kto to je. Zaujal ma však svojou extravaganciou. On bol totiž skutočný zjav! Mal na sebe chlpatú bačovskú huňu a okolo krku náhrdelník z poprepichovaných dvadsaťhaliernikov. Baby išli na ňom oči nechať. Keď som potom vravela kamarátkam, že za mnou prišiel akýsi Nagy, tak všetky híkali: Fíha, Peter Nagy? Veď to je v Prešove najväčšia hviezda!

Po maturite sa presťahovala do Bratislavy. V roku 1984 úspešne debutovala piesňami ako Maznáčik a Účesy. Zaujala nielen skvelým spevom ale aj prepracovanou vizážou a progresívnymi outfitmi, ktoré si sama navrhovala. Napriek sláve zostala stále skromnou. Prvá dlhohrajúca platňa jej vyšla v roku 1987, volala sa Beata a obsahovala hity ako Sme také aké sme alebo Dievča z reklamy. A práve tieto dve piesne si dnes pripomenieme. Pozri si klipy.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dievča z reklamy:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok