Práve hráme

13/02/2020

Vyhraj zberateľskú mincu s NBS!


Poznáš najdlhšiu ľúbostnú báseň na svete?

Je to Marína významného slovenského básnika Andreja Sládkoviča.

Od 14.2. do 21.2. ste spolu s ranným tímom Hemendex súťažili o striebornú zberateľskú mincu, ktorú vydáva Národná banka Slovenska pri príležitosti 200. výročia narodenia Andreja Sládkoviča, autora Maríny – najdlhšej ľúbostnej básne na svete.

Každé ráno sme vyžrebovali jedného člena Hemendexu a jednu strofu z Maríny, ktorú sa mal naučiť za hodinu. Vy ste tipovali, či sa mu to podarí alebo nie. Jeden vyžrebovaný poslucháč, ktorého tip bol správny, získal striebornú zberateľskú mincu. Z výhry sa spolu tešilo 6 výhercov. Na konci súťaže bola vyžrebovaná aj výherkyňa hlavnej výhry, Danka z Polomy, ktorá získala romantický víkendový pobyt pre 2 osoby v penzióne Gavalier v Banskej Štiavnici.


Strieborná zberateľská minca – Andrej Sládkovič

Pri príležitosti 200. výročia narodenia významného slovenského básnika, publicistu a prekladateľa, Andreja Sládkoviča, vydáva Národná banka Slovenska (NBS) koncom marca striebornú zberateľskú mincu v nominálnej hodnote 10 eur.

Všetky informácie, nielen o pripravovaných emisiách pamätných a zberateľských euromincí, ale aj o všetkých minciach, ktoré od svojho vzniku v roku 1993 NBS vydala do obehu, nájdete na webe NBS – www.nbs.sk.

Mobilné aplikácie Rádia Expres