Práve hráme

11/12/2018

Holubička sa vo verzii so symfonickým orchestrom stala sa titulnou skladbou vianočnej rozprávky


Adam Ďurica len nedávno predstavil pieseň Holubička a už prichádza s novým vianočným aranžmánom. Zo skladby je duet, v ktorom spieva aj sama autorka textu Sima Martausová. Ich podmanivý spev doprevádza Symfonický orchester Slovenského rozhlasu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Adam Ďurica pred necelými troma mesiacmi predstavil pieseň Holubička s vkusným čiernobielym videoklipom z dielne Jakuba Mahdala. Teraz prichádza s novou verziou, duetom so Simou Martausovou a symfonickým orchestrom. Pôvodný námet na túto pesničku prišiel od Simy, ktorá Adamovi poslala text. Vtedy ešte sama nevedela, prečo skladbu písala z mužského pohľadu:

„To, že táto skladba vôbec vznikla vnímam svojím spôsobom ako zázrak, keďže ani neviem, ako mi napadlo napísať mužský text. Mala som ju odloženú v zásuvke, že ju raz možno použijem. Neskôr sa mi ozval Adam, či pre neho nemám nejaký text. Toto určite nebola nijaká náhoda!“ porozprávala o pôvode textu jeho autorka Sima Martausová.

Adamovi stačilo málo, hneď pri čítaní prvých veršov, už v hlave počul melódiu, ktorá k nemu prišla akoby blesk z čistého neba. Je to ojedinelý jav, ktorý sa v kariére hudobníka nestáva často.

„Keď som prvýkrát čítal ten krásny text, okamžite mi v hlave znela melódia. Cítil som, že sa to spojilo a s výsledkom som nadmieru spokojný. To isté možno povedať aj o spolupráci so Simou, ktorá bola od začiatku až do konca perfektná,“ priznal vďačne Adam Ďurica.

Adam dostal ponuku z RTVS, či by im „Holubičku“ neprepožičal ako titulnú skladbu ich pripravovanej vianočnej rozprávky. Obom hudobníkom sa tento nápad hneď zapáčil. Špeciálne pre účely televízie vymysleli novú symfonickú verziu, v ktorej Sima prepísala niektoré slohy tak, aby zo skladby vznikol duet. Keďže je Sima aj talentovaná speváčka, bola by škoda, keby si v pesničke nezaspievala.

Rozprávková podoba Holubičky v ktorej Simin a Adamov nežný spev doprevádza mohutný 40-členný symfonický orchester, je veľmi podmanivá a jednotlivé frázy znejú ešte emotívnejšie. Každý, kto si vianočnú verziu Holubičky vypočuje, iste uzná, že Sime a Adamovi to spolu hudobne veľmi pristane a že vďaka ich spolupráci vznikla jedna vydarená skladba s čarovnou rozprávkovou atmosférou.

Rozprávku Vianočné želanie si diváci RTVS budú môcť pozrieť na Štedrý večer na Jednotke. Jej režisérom je Peter Bebjak. V hlavných úlohách sa predstavia Richard Autner, Simona Kollárová, Tomáš Maštalír, Lukáš Vaculík, Ján Gallovič, Csongor Kassai či Judita Hansman.

Zdroj :  Universal Music s.r.o.

Mobilné aplikácie Rádia Expres