Práve hráme

27/09/2017

Slovenka Katarína Kiktová získala na filmovom festivale v Saint-Tropez ocenenie za najlepší herecký výkon v krátkom filme


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Katarína Kiktová, herečka

Katarína Kiktová pochádza z Popradu. Pred 17 rokmi odišla zo Slovenska, pretože sa chcela naučiť angličtinu. V Londýne začínala ako aupairka, a popritom študovala anglický jazyk. Po dvoch rokoch, hneď ako sa zdokonalila v jazyku, prihlásila sa na vysokú školu múzických umení. Po škole začala robiť v anglicko-poľskom rádiu, kde mala vlastnú šou o Slovensku a slovenských podujatiach v Londýne.

Po roku si však uvedomila, že sa chce venovať herectvu. Začala pracovať na vlastných projektoch a jeden sa mimoriadne vydaril. Išlo o psychologický triler Salome, v ktorom si Katka zahrala hlavnú úlohu. Na filmovom festival v Saint-Tropez získala ocenenie za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe v krátkom filme. Slovenka Katka Kiktová ale nezaháľa a kým prídu veľké filmové ponuky, chodí na kastingy, maká na sebe, točí si vlastné krátke filmy a hrá sa so zvukom.

https://www.youtube.com/watch?v=h4j2Q11MjDU

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Katarína Kiktová

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres